Zabudni na experimentálnu kuchyňu, ľudia túžia po tradičných jedlách: Vieš, ktoré pokrmy sú typické pre Slovensko?

Zabudni na experimentálnu kuchyňu, ľudia chcú tradičné jedlá.

Zabudni na experimentálnu kuchyňu, ľudia chcú tradičné jedlá. (Zdroj: Unsplash.com/ Stefan Schauberger)

#Posledné roky sa do popredia dostávala experimentálna kuchyňa a rôzne kulinárske novinky. Tomu však je už koniec! Podľa Pinterestu ľudia opäť vyhľadávajú tradičnú národnú kuchyňu.

Zabudni na rôzne experimentálne špeciality či inovácie! Do popredia sa opäť dostáva tradičná kuchyňa jednotlivých krajín. Ľudia sa začínajú orientovať na svoju históriu a vyhľadávajú pokrmy, ktoré varili ešte ich starí rodičia.

Najviac vyhladávanými výrazmi je pri tom tradičné nórske recepty, filipínske recepty autentické, tradičné ruské jedlo, tradičné juhoafrické recepty či tradičné arabské recepty. Aj Slovensko má však svoje tradičné pokrmy, ktoré nikde inde nenájdeš.

(Zdroj: Unsplash.com/Toa Heftiba)

Napríklad také bryndzové halušky, ktoré určite ochutnal takmer každý. Halušky si však môžeš pripraviť aj s kapustou alebo tvarohom. Ďalším pokrmom sú pirohy. Toto jedlo však k nám prišlo pravdepodobne z Poľska. My ich ale robíme zemiakové a na sladko. Napríklad s takým makom.

Najčastejším jedlom našich starých materí je však granadír. Jednoduché chutné jedlo, ktoré máš hotové do pár minút. Sú to totiž len zmiešané zemiaky s cestovinou, cibuľkou a paprikou.

Zdroj: hashtag.sk, business.pinterest.com
Odporúčame