#My v redakcii sme o tom nikdy nerozmýšľali. Ľudia sú však rôzni a možno si si už niekedy položil otázku, či dokážeš uvariť kura za pomoci úderov. Táto otázka sa v zahraničí stala hitom už pred niekoľkými rokmi, keď kolovala medzi ľuďmi na Reddite. Pýtali sa, ako je to so zmenou kinetickej energie na tepelnú a ako silno by teda museli udrieť surové kurča, aby ho uvarili.
Gastronomické umenie priamo v lese? Tento slovenský kuchár sa nebojí žiadnej výzvy
Na základe tejto úvahy vznikol aj experiment, ktorý na svojom YouTube uverejnil Louis Weisz. Kurča sa rozhodol uvariť teplom generovaným z neuveriteľného počtu mechanických udretí surového mäsa. Napokon to trvalo viac než 135-tisíc udretí a nech to už vyzerá akokoľvek, je za tým omnoho viac vedy, než sa môže zdať.
Louis Weisz výsledok svojej alternatívnej metódy varenia napokon aj ochutnal. Chuť podľa jeho vlastných slov nebola veľmi výnimočná. Napriek tomu, že išlo o pozoruhodný experiment, doma by si to skúšať nemal. Panvica či hrniec sú stále dobrými pomocníkmi v kuchyni a za udieranie mäsa by si ich nemal vymeniť.
Čo hovoríš na tento experiment?
Zdieľať na