Doba skladacích smartfónov je tu: Samsung a Huawei ich už predstavili, ako bude vyzerať iPhone?

pixabay.com

Môžeme všetci s určitosťou potvrdiť, že čas, kedy začnú firmy prichádzať so skladacími smartfónmi je tu. Po tom, ako Samsung prišiel s premiérou svojho Galaxy Fold a Huawei s modelom Mate X, všetky pohľady smerujú na Apple.

Viacero odborníkov bolo zo začiatku skeptických a s novým skladacím iPhonom, to nevideli vôbec ružovo. Aspoň nie, čo sa najbližšej doby týka. Apple je totiž firma, ktorá nerada nasilu skúša nové trendy, o ktorých sa ešte nevie, či budú úspešné.

Veľa sa teda hovorí o roku 2020, kedy by sme sa takéhoto telefónu mohli skutočne dočkať. Potvrdzuje to aj fakt, že Úrad pre patenty a ochranné známky Spojených štátov odhalil ďalší patent od Applu. Dané nákresy obsahujú orientáciu obrazovky, design pántov, či štrukturálnu integritu.

Návrh skladacieho iPhonu (foto: Foldable.news)

Roy Gilsing, ktorý je technickým dizajnérom, tak podľa toho urobil v spolupráci s magazínom Foldable News návrhy, ako by toto zariadenie mohlo v skutočnosti vyzerať. Zaujímavým prvkom je hlavne umiestnenie klávesnice. To dokonale pripomína staršie mobilné telefóny od Nokie.

Všetci sme teda zvedaví, kedy sa dočkáme aj skladacieho iPhonu. Dôležitým faktorom však bude aj cena. Samsung a Huawei totiž nastavili latku veľmi vysoko a ako je u iPhonoch zvykom, nebývajú práve najlacnejšie.

Návrh skladacieho iPhonu (foto: Foldable.news)
Odporúčame