Nový update v Counter-Strike: Global Offensive hráčov rozdelil na dva tábory. Aké sú plusy a mínusy?

Counter-Strike: Global Offensive (foto: Valve)

#Presne na sviatok Sv. Mikuláša vo večerných hodinách vývojári z dielne Valve vydali nový update na hru Counter-Strike: Global Offensive, ktorý niektorých hráčov potešil, iných zase zarmútil. Poďme sa teda pozrieť na novinky, ktoré boli pridané v tomto update a prečo rozdelil hráčov na dva tábory.

CSGO zadarmo

Samotná hra sa odteraz dá stiahnuť zadarmo, s prístupom ku všetkým herným módom. Hráči sa budú deliť na dve skupiny – Prime a No-prime. Všetci hráči, ktorí mali zakúpené CSGO pred týmto updatom, automaticky dostanú status Prime a odznak. Noví hráči budú môcť status Prime získať dosiahnutím určitého levelu v hre, alebo samotným zakúpením tohto statusu. Rozdiel medzi týmito dvoma skupinami je v tom, že hráči s Prime by mali byť v hre skúsenejší a lepší, zatiaľ čo v No-prime sa očakáva veľa nových neskúsených hráčov, poprípade cheaterov a smurfov.

Danger Zone

Danger Zone je vlastne nový battle royale mód, ktorý si môžeme zahrať pomocou toho, čo už z klasického Counter-Striku poznáme (zbrane, granáty, príslušenstvo). Novinkou sú drony a tablet, pomocou ktorých si nakupujeme potrebné veci na prežitie. Hlavnou úlohou je eliminovať ostatných hráčov a zostať posledný nažive.  S novým módom prichádza aj jeho nová krabica, kde môžeme nájsť 17 nových skinov do hry.

Dva tábory

Ako som už spomínal, veľa hráčov tento update nepotešil. Nový battle royale mód považujú za niečo čo do CS-ka nepatrí a označujú to ako zúfalý krok zo strany vývojárov. Ďalším dôvodom je zaradenie CSGO do kategórie free-to-play hier.

Na druhú stranu sme ihneď po update na obľúbenej streamovacej platforme Twitch mohli vidieť strašne veľa kanálov, ktoré práve vysielali Danger Zone a veľa z nich si tento mód pochvaľovala. Čo sa týka CS-ka ako hry zadarmo, podporovatelia updatu očakávajú zvýšený počet nových hráčov a tak aj väčšiu sledovanosť samotnej hry, napríklad na veľkých turnajoch.

Vo všeobecnosti platí: Sto ľudí, sto chutí. Podobne to je aj s týmto veľkým updatom, niekomu sa páči, niekomu zas nie. A čo ty, si s ním spokojný?

Odporúčame