TEST Mesiac sme si vlasy umývali týmto šampónom: Výsledok nás prekvapil

Test šampónu CHI

Dali sme šancu profi šampónu od CHI (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

#Pri starostlivosti o vlasy a pokožku hlavy je šampón naším verným kamošom. Jeho výber by si určite nemal podceňovať. Po minulomesačnom teste šampónu Joico sa dostala na rad ďalšia značka. Tentokrát sme si zvolili CHI. Ako obstál produkt v našom prísnom teste?

Čo vieme o značke?

Značka CHI sa dostala do nášho hľadáčika už dávnejšie. Ide zatiaľ o pomerne málo známy brand, ktorý doteraz využívali najmä v kaderníckych salónoch. Aktuálne však túto vlasovú kozmetiku môžeš nájsť aj v sieti dm-drogerie,

Myšlienkou tejto značky, ktorej sídlo je v Houstone, je vyrábať kvalitné prípravky na vlasy. Napríklad, ako prvá značka na svete predstavila zosvetľujúce produkty na vlasy, ktoré neobsahovali čpavok.

Značku ešte v roku 1986 založil kaderník Farouk Shami. Mimochodom, názov CHI je odvodený od slov Cationic Hydratation Interlink. Dozvedáme sa, že značka vo svojich prípravkoch používa patentovanú technológiu látok s časticami keramiky CHI 44, ktorá je tvorená zlúčeninami neorganických prvkov.

Vďaka nej sa v materiáloch vytvára energia, ktorej frekvencia hlbokého infračerveného svetla dokáže preniknúť hlboko do vlasov. Práve molekulárnej keramika je príkladom využitia nanotechnológie, ktorú okrem iných využíva aj americké centrum pre výskum letectva NASA.

Značka má jednoduché balenie (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

Aký produkt sme testovali?

Zo širokej škály produktov sme si zvolili šampón. Hľadali sme taký, v ktorom by sme mohli vidieť výraznejší vplyv na vlasy. Vzhľadom k namáhaniu vlasov, či už česaním alebo mechanickou úpravou, sme si nakoniec vybrali šampón na poškodené vlasy Brilliance Optimum Moisture. Okrem namáhaných vlasov je šampón určený aj na suché vlasy.

Produkt je dostupný napríklad na webe a jeho cena je mimoriadne kolísavá. Našli sme ho za 7,82 eur, ale aj za 16,45 eur. Testovaný produkt má 355 mililitrov.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
TEST sirupov s príchuťou lesné ovocie: Na osvieženie z detstva pri väčšine zabudni

Obal nás zaujal

Ako prvý posudzujeme obal. Ide o tradičnú plastovú fľašu, ktorá sa však nedá na regáloch prehliadnuť. Fľaštička je tmavofialovej farby so zlatým nápisom aj uzáverom. Subjektívne môžeme zhodnotiť, že to vyzerá naozaj dobre.

Oceňujeme tiež praktický uzáver. Stačí jeho jednoduché stlačenie a z druhej strany si môžeš nadávkovať, koľko šampónu potrebuješ. Uzáver dobre tesní a nikdy sa nerozlial, a to ani pre prenášaní.

Praktický uzáver (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

Farba a vôňa

Šampón je krásnej perleťovej farby. Vôňa je svojská, avšak vcelku príjemná a pekná. Nevieme ju prirovnať k niečomu konkrétnemu. Opísať ju však môžeme ako akurát výraznú a sladkú. Cítiť ju aj pri umývaní vlasov. Po zmytí sa však vôňa vo vlasoch až tak neudrží, čo je škoda.

Tekutina má perleťový nádych (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

Bez kondicionéra to nejde

Samotná konzistencia šampónu je pomerne hustá. Pracuje sa s ním však dobre a výborne sa zapracováva do vlasovej pokožky. Už po chvíli začne šampón veľmi peniť, čo sa nám páči. 

Už počas umývania sa vlasy zdajú byť poddajné. Hoci ide výlučne o produkt na očistu vlasov, pôsobí na nás ako kombinácia šampónu s balzamom.

Dobrá správa je, že šampón sa z vlasov dobre zmýva. Po umytí sa pramene síce dobre rozčesávajú, ale aj v závislosti od typu vlasov je potrebné naniesť kondicionér, balzam alebo olej, aby si tento proces uľahčil.

Umývanie vlasov bolo príjemné (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

Záverečné hodnotenie

Po mesiaci používania tohto produktu môžeme povedať, že to bola veľmi dobrá kúpa. Šampón mal výbornú konzistenciu, dobre sa s ním pracovalo a to najpodstatnejšie – odrazilo sa to aj na vlasoch. Subjektívne môžeme zhodnotiť, že vlasy sa nám zdajú byť pevnejšie a hydratovanejšie. Rovnako kladne hodnotíme aj obal.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
TEST šľahačiek v spreji: Vieme, ktorá dobre chutí a rýchlo nespľasne!

Pristali by sme však na tom, ak by samotná vôňa šampónu, ktorá je veľmi pekná, bola o čosi výraznejšia a zároveň trvácnejšia. Na zvážení je aj cena, avšak ako sme uviedli aj vyššie, stačí len pátrať po výhodnejšej ponuke, a vieš ho kúpiť lacnejšie.

Vôňa: ⚫⚫⚫⚫⚪
Obal: ⚫⚫⚫⚫⚫
Spôsob nanášania: ⚫⚫⚫⚫⚫
Konzistencia: ⚫⚫⚫⚫⚫
Pocit hydratácie: ⚫⚫⚫⚫⚪
Cena vs. kvalita: ⚫⚫⚫⚫⚫

Vlasy po umytí (Zdroj: Hashtag.sk/MZ)

*Názory prezentované v uvedenom teste sú výlučne subjektívnym hodnotením redakcie a nepodliehajú komerčnej spolupráci. Hoci sa snažíme v každom teste obsiahnuť čo najviac produktov, článok nemusí obsahovať všetky výrobky dostupné na trhu v čase realizácie testu. Čitatelia môžu rovnako vyjadriť svoj názor na produkty v záverečnej ankete či v komentári.

Sleduj nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: hashtag.sk, glamot.sk
Odporúčame