Miluješ retro v podobe Tamagotchi? Môžeš ho mať aj v roku 2024, funguje dokonca v spolupráci so známymi hodinkami

Na prvý pohľad nezmyselné prepojenie zožalo úspech (Zdroj: Instagram/ichtogamat)

#Tamagotchi je známou hračkou, ktorá sa svojej obľube teší dodnes. Je srdcovkou najmä pre mileniálov, no svoje miesto si našla aj v životoch súčasnej mladšej populácie. V súčasnosti sa však na trhu objavila o niečo vylepšená verzia, ktorá nesmie meno „Tamawatchi“. V čom je špeciálna a kde ju môžeš kúpiť?

Ultimátne spojenie

Autorka nápadu, Emma Orhun, spojila dve absolútne odlišné veci zo sveta elektra. Legendárne, prachom zapadnuté, Tamagochi a Apple smart hodinky. Výsledkom má byť niečo, čo nazvala „Tamawatchi“. A ako k tomu prišlo?

Ešte v priebehu minuloročného leta uverejnila na svojich sociálnych sieťach prvé „nástrely“ tohto nápadu. Teraz svoj nápad dotiahla do konca a svetu predstavila novú šikovnú vecičku, ktorá prepája typ Tamagotchi Connection v3 z roku 2006 a Apple Watch SE.

@lucythemaker imagine this but on your wrist lol. sounds practical i think ill do it. #tamagotchi #diy #toys #3dprinting #habbie ♬ original sound – lucy the maker
 

Nový produkt?

Na prvý pohľad nezmyselné prepojenie ale zožalo úspech. Aj napriek tomu, že po prepojení displeja z hodiniek s obalom obľúbenej hračky hodinky stratia niektoré zo svojich funkcií, získala dievčina obrovské uznanie.

Vzhľadom na obmedzenú funkčnosť sa podľa zdroju začína uvažovať o budúcom vzniku „iTama“ od známej spoločnosti, ktorá predáva „jabĺčka“. Zatiaľ si však fanúšikovia musia vystačiť s handmade verziou, ktorú si s troškou šikovnosti môžeš skonštruovať aj ty.

View this post on Instagram

A post shared by ⌘ emma (@emmaorhun)

Diera na trhu

Svet internetu na seba, samozrejme, nenechal dlho čakať a začali sa objavovať nové a nové prototypy, podobné tomu, ktorý ukazuje dievčina na videu. Jeden z konštruktérov sa k tvorbe postavil po svojom – svoje Tamawatchi vytvoril za pomoci 3D tlačiarne, na ktorej si zhotovil repliku pôvodného Tamagotchi. Do neho následne vložil časť svojich smart hodiniek.

Ak uvažuješ nad tým, že si niečo také zadovážiš, držíme ti palce. Či sa už pustíš do svojpomocnej výroby, alebo si kúpiš hotový kúsok, je len na tebe. A ak sa pýtaš, kde sa niečo takéto dá zohnať, skús sa mrknúť napríklad na eBay, na ktorom by sa to, podľa nášho zdroja, malo dať ľahko kúpiť.

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame
Čítať viac