Kto je Ambika Mod? Žiari v seriáli na Netflixe, takmer si nechala ujsť prelomovú rolu svojej kariéry

Herečka Ambika Mod

Ambika Mod je vychádzajúca filmová hviezda (Zdroj: ambikamod/Instagram)

#Nadaná herečka sa dostala do povedomia vďaka minisérii od Netflixu – Jeden deň (One day), ktorá divákov emocionálne rozdrvila a mnohých priviedla až k slzám. Spoznaj zákulisie skutočného života hlavnej hrdinky z obrazovky.

VIZITKA
Celé meno:
Ambika Bhakti Mod
Dátum a miesto narodenia: 2. október 1995, Hatfield Hertfordshire, Veľká Británia
Charakteristika: komička, herečka, spisovateľka
Známe filmy a seriály: The Mash Report, This Is Going To Hurt, One Day

Pravá Britka?

Ambika na prvý pohľad rozhodne nepôsobí ako typické britské žieňa, no v Anglicku sa narodila, vyrástla a prežila tam svoj celý doterajší život. Navyše, jej prízvuk je nezameniteľný a rozhodne britský. Obaja jej rodičia však pochádzajú z Indie. Mama emigrovala do Británie ešte v ranom detstve, zatiaľ čo otec až po dovŕšení jej dvadsiatky. Herečka sa nehanbí za svoje indické korene, ktoré sú jej neodmysliteľnou súčasťou.

Na obrazovkách sa nevidela

Táto vychádzajúca hviezda si v detstve ani nedovolila snívať o svojej budúcej kariére vo filmovom priemysle. Pre BBC News uviedla, že počas svojho dospievania neregistrovala mnoho ľudí z etnických menšín, ktorí by sa objavovali v hlavných rolách západnej kinematografie. Na tieto časy zaspomínala slovami: ,,Až do mojej dvadsiatky to dokonca bolo v televízii a filme niečo veľmi ojedinelé.“

Napriek tomu sa dala na hodiny herectva, no až na vysokej škole. Tam sa prvýkrát objavila na javisku v sérii vystúpení, ktoré ju priviedli až na Edinburgh Festival Fringe v roku 2015. Už tento samotný fakt svedčil o jej veľkom hereckom potenciáli. Zatiaľ čo čakala na svoj prelomový moment v hereckej kariére, nezaháľala a pár rokov sa venovala stand-up komédii. Nakoniec sa však dočkala a v roku 2018 ju obsadili do prvej ,,skutočnej“ úlohy v krátkom filme Fair Bnb.

Obstála by aj v lekárskej brandži?

Jednou z Ambikiných známejších úloh pred ošiaľom Jedného dňa bola tá v seriáli Toto bude bolieť (This Is Going To Hurt), kde stvárnila mladú doktorku Shruti. Herečka na gauči v Graham Norton Show prezradila, že vierohodnosť medicínskych zákrokov brali na pľaci veľmi vážne. Možno až tak vážne, že by si trúfla pomôcť rodiacej žene v nevyhnutnej situácii, ak by mala po ruke nôž, zažartovala.

,,Naučili nás tam všetko. Naučili nás ako vykonať cisársky rez. Ma

li pre nás k dispozícii skutočné protetické modely. Nacvičovali sme si rezy všetkých vrstiev, ktoré boli identické s telom tehotnej ženy.“

 

Veľkú príležitosť najprv odmietla

A to hneď niekoľkokrát. Niežeby sa jej projekt Jeden deň nepozdával. V niekoľkých rozhovoroch spomenula, že knihu, ktorá bola predlohou filmu, prečítala už v trinástich a veľmi sa jej páčila. Poznala aj jej prvú filmovú adaptáciu z roku 2011, kde hlavnú ženskú postavu Emmu Morley zosobnila Anne Hathaway. Pre Ambiku predstavoval prekážku práve fakt, že pôvodná postava Emmy bola napísaná pre ,,bielu“ herečku, ktorú exotická baba s indickými koreňmi jednoznačne nezosobňuje.

Tvorcovia nového stvárnenia ale nehľadali do obsadenia výhradne belochov. Rasa v kastingoch vôbec nehrala žiadnu rolu. Ambika sa ocitla v hľadáčiku vďaka svojmu výkonu v spomenutom seriáli Toto bude bolieť. Našťastie sa spamätala a išla do toho. Nechcela si však robiť veľké nádeje, keďže podobné kastingy niekedy skrátka nevyjdú, s čím má herečka bohaté skúsenosti. Veľkou výzvou bol pre ňu aj prízvuk z oblasti Leeds, bez ktorého by to nebola pravá Emma Morley. Ten však zvládla bravúrne.

Jeden deň jej zmenil život

To možno povedať nielen o samotnej Ambike, ale aj o postave Emmy, ktorú v minisérii stvárnila. Jeden deň sa na Netflixe objavil už ôsmeho februára a na Valentína obsadil prvú priečku v sledovanosti. Herečka sa v priebehu 14 epizód nepretržite ukazovala na obrazovke po boku hereckého kolegu Lea Woodalla.

Spolu divákom sprostredkovali príbeh dvoch mladých ľudí, ktorí sa spoznali na párty po ich promóciách v roku 1988. Strávili spolu jeden deň, ktorý ich osudy zviedol dokopy a odvtedy sa stretávajú každý rok. Ty ako divák pozoruješ ich životy v priebehu 20 rokov a určite sa neubrániš hrejivým pocitom, ktoré vzbudzuje chémia medzi Emmou a Dexterom.

Ambika a Leo?

Aj napriek tomu ako sa k sebe hodia na obrazovkách, do skutočného romániku medzi hercami to neprerástlo. Počas ôsmich mesiacov nakrúcania sa z nich ale stali skvelí kamaráti, ktorí sa naozaj dobre poznajú. O tom svedčí nejeden rozhovor, ktoré spolu médiám poskytli. Na YouTube ich nájdeš celé kopy.

Ambika si našla však známosť na ďalšom pľaci. Najbližšie ju môžeš vidieť v triler sérii Playdate, kde ju očaril herecký kolega Andy Sellers. O ich potenciálnom vzťahu sa veľa hovorí, no skutočných informácii je vonku málo. Čo je medzi nimi si naozaj dobre strážia v súkromí, no boli videní na prechádzke so psom a podľa očitých svedkov vyzerali, že sa k sebe dosť majú.

Zaujímavé fakty o Ambike

  • Je fanúšičkou Taylor Swift, za najobľúbenejší album považuje Folclore.
  • Zbožňuje film La la land.
  • Spí s ,,otvorenými očami“, presnejšie skôr pootvorenými. Táto anomália ju sprevádza od detstva.
  • Jej prezývka je Ambo.
  • Otvorene hovorí o tom, že chodieva na terapeutické sedenia, kde rozoberá aj svoju rolu Emmy v Jednom dni.

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk, glamour,co.uk
Odporúčame