Je King Kong skutočný? Štúdia prináša nové dôkazy o jeho možnej existencii

Ich existencia, aj napriek nájdeným pozostatkom čelustí, zostáva doposiaľ zahalená rúškom tajomstva (Zdroj: Freepik/vladimircech)

#King Kong nie je len výplodom filmových scenáristov. Ukázalo sa, že podobný druh opíc kedysi na našej planéte naozaj existoval. Vedci sa rozhodli vypátrať viacero faktov z ich pôvodu. Zatiaľ známym faktom je, že bol objavený dôvod, pre ktorý tieto gigantické opice vyhynuli. Výskumný tím odhalil rúško tajomstva a podelil sa s vysvetlením tej najzáhadnejšej otázky.

Opičí obor

Obria opica Gigantopithecus blacki bola identifikovaná na začiatku 20. storočia podľa veľkých zubov, ktoré sa objavili v jednej z jaskýň na juhu Číny.

Zdroj uvádza, že by to mala byť najväčšia opica, o ktorej existuje dochovaná zmienka. Merala takmer 3 metre a vážila približne ako tri veľké gorily. Stavbou tela a telesnou kompozíciou pripomínala fiktívnu postavičku zo sci-fi filmov, King Konga. Záhadou zostáva, kam sa tento obrovský opičiak stratil. Vypariť sa len tak nemohol, no nie?

Zmena v stravovaní

Výskumný tím sa domnieva, že tento druh primátov musel vyhynúť veľmi dávno, podľa odhadov pred viac ako 200 000 rokmi. Zostáva otázkou, čo bolo pravou príčinou, keďže v tom období nedochádzalo k nejakým masívnym zmenám vegetácie.

Mega opice mali dostatočný prísun potravy, aj napriek tomu, že ich prirodzená potrava v podobe ovocia mierne poklesla v dostupnosti. Opice tak museli siahnuť po menej výživnej strave, a to napríklad tvrdej kôre zo stromov či rôznych halúzkach, ktoré im poškodili zuby.

Chýbajúce telá

Ich existencia, aj napriek nájdeným pozostatkom čeľustí, zostáva doposiaľ zahalená rúškom tajomstva. Nikdy sa nenašli žiadne pozostatky, ktoré by boli dôkazom o ich niekdajšom jestvovaní. Zachovali sa len fosílie lebiek a chrupov, podľa ktorých je ťažké zistiť ako tieto tvory naozaj vyzerali.

Stretnutie s človekom

Ak si kladieš otázku, či sa ľudská populácia stretla s takýmto monštrom, máme odpoveď. Podľa hypotéz je zrejmé, že predchodca dnešného človeka, Homo erectus, žil na severe Číny v dobe, kedy južné lesy krajiny brázdili tieto obrie opice. Vedci však ale doposiaľ nenašli reálny dôkaz o tom, že vy sa tieto dva druhy mohli stretnúť.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Ďalšia vec, ktorú majú opice spoločnú s ľuďmi: Štúdia priniesla zaujímavé zistenie

Sleduj náš TikTok

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame