Pripravovaná novinka na tejto sociálnej sieti ti môže zachrániť život: Budeš ju využívať aj ty?

Instagram by mal odstrániť toto nevinné slovíčko, ktoré zapríčinilo nejednu hádku (Zdroj: Freepik/drobotdean)

#Sociálne siete sú dobrým sluhom, no niekedy ti môžu spôsobiť peklo. Najmä v tvojom sociálnom živote a vo vzťahoch. Vývojári teraz prichádzajú s nápadom na novú funkciu, ktorá sa v súčasnosti už testuje. Oceníš ju aj ty?

Stáva sa to aj tebe?

V dnešnej uponáhľanej dobe je úplne bežné, ak si v rýchlosti prečítaš správu bez toho, aby si na ňu odpovedal. Hoci to robíme takmer všetci, stále sa nájdu jedinci, ktorí sa s tým nevedia zmieriť. Neodpísať na správu je pre nich neodpustiteľný hriech, hoci ty možno len nevieš, čo odpísať. Alebo jednoducho iba zabudneš…

Kontroverzné „videné“

Dostať od niekoho „videné“ je nepríjemné. Často ťa to dostane do situácie, kedy nevieš, či ťa človek odignoroval zámerne, alebo na teba zabudol. Máš mu napísať znova alebo to nechať tak? Instagram sa rozhodol rozlúsknuť túto dilemu mnohých užívateľov, a preto prichádza s inováciou, ktorá by mala všetko zmeniť. Projekt sa v súčasnosti už testuje. Funkcia by mala pomôcť zachrániť mnoho nepríjemných situácii.

Koniec ignorácie?

Malo by ísť o novinku, ktorá ti umožní vypnúť si funkciu „videné“. V praxi by to znamenalo, že odosielateľ správy by nemal dostať potvrdenie o tom, že si si správu pozrel. Takto by si si mohol checknúť celú schránku bez toho, aby si niekoho naštval tým, že si neodpísal.

A v prípade, že chceš človeka ignorovať, no nevieš mu to slušne povedať, budeš mať aspoň skvelú výhovorku. Celú situáciu jednoducho obrátiť na to, že si správu nečítal, stratila sa ti v directe a podobne. Veď komu by z času na čas neprišlo vhod takéto nevinné klamstvo?

 

Môže ťa zachrániť

Instagram by mal odstrániť toto nevinné slovíčko, ktoré zapríčinilo nejednu (partnerskú) hádku. Funkcia by mala byť dobrovoľne ovládateľná – môžeš ju kedykoľvek zapnúť, ale aj vypnúť.

Model nového fungovania zavádza Instagram postupne. V niektorých krajinách už plnohodnotne funguje. Hoci je to maličkosť, ktorá na prvý pohľad nezachráni svet, môže ti zachrániť život. Aspoň ten partnerský, kedy ťa polovička nebude konfrontovať tým, že ju ignoruješ...

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame