Malá morská víla s Halle Bailey: Ikonický záber prehodenia vlasov sa v skutočnosti natáčal veľmi ťažko

Po boku Halle Bailey vystúpil Jonah Hauer‑King (Zdroj: Flickr.com/canburak)

#Najnovší filmový remake kultovej disneyovky Malá morská víla je už nejaký týždeň v kinách (od 25. mája) a Hashtag ti prináša zákulisné informácie o tom, aké náročné bolo celé nakrúcanie. Halle Bailey v úlohe Ariel to vôbec nemala jednoduché, no výsledok stojí rozhodne zato. Dáš jej šancu?

Pôvodná rozprávka vs. hraný film

Napriek tomu, že filmové adaptácie sa od svojich predlôh vždy niečím líšia, najnovšia Malá morská víla (2023) si prevzala mnoho momentov z kreslenej predlohy z roku 1989. Práve tieto detaily si musí oceniť každý pozorný divák.

Jedným z nich bolo aj Arielino ikonické prehodenie vlasov pri tom, ako sa dostáva na hladinu, kde chce začať žiť svoj život s princom Erikom (Jonah Hauer‑King) v novom – ľudskom tele.

Problémy s ťažkými vlasmi

Pre postavu Ariel je tento záber veľmi dôležitý a tím stojaci za natáčaním filmu sa chcel uistiť, aby bol správne prevedený a bezchybný. Patril medzi jednu z najťažšie realizovateľných scén! V rozhovore pre Entertainment Weekly sa Halle vyjadrila: „scéna bola veľmi zábavná, no veľmi náročná“, pretože vlasy sú po namočení „naozaj, naozaj ťažké“.

Ďalej pokračovala: „Mám svoje dredy, ktoré som si obľúbila. Nosím ich už od svojich 5 rokov a na pocit sú ako vlna, keď sa namočia. Takže sú omnoho ťažšie, ich váha sa akosi zdvojnásobí.“

Zaobišli sa bez parochne

No pri samotnom natáčaní mala Halle Bailey vlasy ešte rozšírené, pričom sa suma týchto rozsiahlych úprav pohybuje až okolo 140 tisíc eur. Samotná herečka to okomentovala slovami: „Nehádam, ale pravdepodobne sme minuli najmenej 150 000 dolárov (140 350 eur), pretože sme to museli neraz prerábať a potom celé odstrániť. No nemohli sme ich použiť opäť a museli sme začať vždy odznova. Bol to proces.“

Šéfka filmového oddelenia vlasov Camille Friend v rozhovore pre Variety dodala, že sa ona a Halle rozhodli nesiahnuť po parochni, ale využiť potenciál prirodzených vlasov, ktoré dotvorili predĺženiami.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
7 zákulisných faktov o modelingu: Prezliekajú sa bez súkromia a pomáhajú si leukoplastom

Kedže prirodzená farba herečkiných vlasov je tmavohnedá, na dosiahnutie vhodného odtieňa pre vlasy Ariel, využili až 3 odtiene príčeskov, ktoré spolu vytvorili požadovanú červenú farbu.

Pri natáčaní filmu nepoužili parochňu (Zdroj: Flickr.com/1000GirlsAgain)

Prehodenie vlasov sa natáčalo aj 20-krát

V rozhovore so Sherri Shepherd Halle Bailey uviedla, že kým našli ten správny záber, v ktorom si Ariel prehadzuje vlasy pri vychádzaní z vody, vyžadovala si to aj 20 pokusov. Vlasy boli pre herečku príliš ťažké a bolel ju pritom krk, takže zakaždým prevracala hlavu dozadu.

V rámci kaskadérskeho výcviku tak herečka podstúpila aj posilňovanie krčných svalov, aby bola schopná podať čo najlepší výkon.

 

Videl si už novú Malú morskú vílu s Halle Bailey?

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk buzzfeed.com ew.com variety.com
Odporúčame