Fanúšikovia plánujú seriálového Harryho Pottera bojkotovať: Vadí im Rowlingová aj nové obsadenie

Emma Watson, Daniel Radcliffe a Rupert Grint ako Hermiona, Harry a Ron

Hoci by sa mohlo zdať, že doplnenie toho, čo vo filmoch chýbalo, fanúšikov poteší, nie je to celkom tak (Zdroj: Warner Bros.)

#Spoločnosť Warner Bros. Discovery ešte minulú stredu oficiálne potvrdila, že kultový príbeh z čarodejného sveta sa dočká seriálového spracovania. Reakcie fanúšikov na seba samozrejme nenechali dlho čakať a viacerí z nich túto správu nesú naozaj ťažko. Kontroverzné vyjadrenia autorky knižnej predlohy ale nie sú to jediné, čo im prekáža. Ako uvádza Ladbible, mnohí si nedokážu predstaviť, že by ich obľúbené postavy mali stvárniť iní herci.

Nie pre každého

Harry Potter bol nepochybne súčasťou detstva azda väčšiny z nás. Či už si do sveta kúziel prvýkrát nahliadol vďaka knihe alebo filmu, dnes sú mená obľúbených knižných hrdinov späté s tvárami ich filmových predstaviteľov. No a to, že by sa to zrazu malo zmeniť, je pre veľkú časť fanúšikov priam nemysliteľné.

„Tento nový seriálový Harry Potter vymení všetkých našich obľúbených hercov z filmov a hoci som fanúšikom všetkého, čo sa týka Harryho Pottera, nepodporím ho,“ uvádza fanklub Harry Potter Universe na Twitteri.

„Naozaj ma  to mrzí. Filmy skončili len desať rokov dozadu a už teraz budú všetky postavy hrať iní herci. Neviem si predstaviť nikoho iného než Alana Rickmana v úlohe Snapea, Robbieho Coltranea ako Hagrida, Emmu Watson ako Hermionu a tak ďalej,“ dodáva.

S týmto názorom súhlasili aj ďalší fanúšikovia. Sú presvedčení, že Harry Potter ďalšie spracovanie nepotrebuje a podľa niektorých je priam urážkou obľúbených filmov.

Mnohým prekáža aj samotná Rowlingová

Mnohí však situáciu vnímajú inak a na seriál sa tešia.

 „Seriál nijako nezmení filmy. Filmy sú skvelé, no chýba v nich mnoho vecí, ktoré by v seriáli byť mohli,“ píše sa v jednom z komentárov.

Každej zo siedmych kníh bude venovaná jedna séria, takže v ňom naozaj bude dostatok priestoru pre zápletky a postavy, ktoré vo filmoch chýbali. Práve to sľubuje aj výkonný riaditeľ HBO Casey Bloys.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Dlhoroční partneri očakávajú prvého potomka: Daniel Radcliffe, známy ako čarodejník Harry Potter, bude otcom

„Vieme,  že pôjde o desať rokov trvajúci projekt, ktorý ukáže rôzne časti z kníh, ktoré sa do filmov nedostali,“ uviedol.

 Seriál okrem fanúšikov, respektíve ich časti, podporuje napríklad aj predstaviteľ filmového Rona, Rupert Grint.

„Rád by som Harryho Pottera videl ako seriálovú adaptáciu, myslím, že by to naozaj fungovalo. Podľa mňa by aj tak filmy raz natočili nanovo,“ povedal ešte v januári.

Nové obsadenie však nie je jediným problémom, ktorý fanúšikovia vidia. Nepáči sa im ani to, že výkonnou producentkou nového seriálu bude autorka knižnej série J. K. Rowling. Tá sa o ich priazeň pripravila svojimi transfóbnymi vyjadreniami, ktoré odsúdili aj mnohí z hercov. Hoci sa nájdu aj fanúšikovia, ktorí sa autorky zastávajú, mnohí kvôli nej vyzývajú na bojkot pripravovaného seriálu.

„Vážne dúfam, že ľudia budú bojkotovať HBO a HBO Max za to, že sa rozhodli podporovať Rowlingovej predpojatosť,“ napísal jeden z nich.

Tešíš sa na seriálového Harryho Pottera s novými hercami?

Sleduj náš Facebook

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame