Vráti sa Willem Dafoe ako populárny záporák zo Spidermana? Za správnych okolností určite áno, hovorí herec!

Green Goblin

Herec Willem Dafoe by si za istých podmienok rád zopakoval svoju úlohu záporáka Goblina (Zdroj: Columbia Pictures/Marvel Enterprises)

#Tobey Maguire, Andrew Garfield či Tom Holland. Nech už je tým pravým Spidermanom pre teba ktokoľvek, v otázke najobľúbenejšieho záporného hrdinu sa väčšina fanúšikov zhodne. Je ním Norman Osborn, alebo tiež Green Goblin, v podaní Willema Dafoea. Herec sa tejto úlohy prvýkrát zhostil v roku 2002. Ako prezradil v rozhovore pre Inverse, svoju rolu by si za správnych okolností pokojne zopakoval.

Kultový záporák

Willem Dafoe sa ako Norman Osborn fanúšikom prvýkrát predstavil v roku 2002 vo filme Spider-man od režiséra Sama Raimiho. Svojim stvárnením Osborna a zároveň jeho temnej polovice, ktorú z nášho prekladu môžeš poznať ako Zeleného diabla, očaril natoľko, že ho Raimi obsadil aj do ďalších dvoch pokračovaní. V nich sa mu už toľko priestoru nedostalo a na istý čas sa mohlo zdať, že herca v tejto role už viac neuvidíme.

Zmena nastala v roku 2021. Vo filme Spider-Man: No Way Home mal priestoru viac než dosť. Po takmer dvadsiatich rokoch bol Green Goblin opäť hlavným záporákom a Dafoe fanúšikov rozhodne nesklamal. A hoci No Way Home by mohol byť pre herca dokonalou rozlúčkou s touto úlohou, reportérov z Inverse zaujímalo, čo by urobil, keby dostal ponuku sa ako Green Goblin objaviť opäť.

 

Za určitých podmienok áno

„Keby bolo všetko správne, určite,“ povedal Dafoe  v rozhovore k svojmu najnovšiemu filmu, gréckej dráme Inside.

„Chcem tým povedať, že je to skvelá úloha. Páčilo sa mi, že v oboch prípadoch išlo v podstate o dvojrolu. Pred dvadsiatimi rokmi aj teraz to boli dve celkom rozdielne skúsenosti, no v oboch prípadoch som si to užíval,“ prezradil.

To, aby sa Dafoe ako Green Goblin vrátil, vôbec nie je nemožné. V marvelovskom multiverze je dokonca aj šanca, že by sme ho mohli vidieť aj ako celkom novú postavu. Napokon, nebolo by to prvý krát, kedy sa niečo také stalo. Ostáva nám už len dúfať.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
RECENZIA Quantumania otvára piatu fázu MCU: Bude Kang lepší záporák ako Thanos?

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame