Drake a 21 Savage dropli spoločný album: Svetová kvalita so zmyslom pre detail

Drake a 21 Savage predstavili spoločný projekt. (Zdroj: Instagram/champagnepapi, 21savage)

#Rapoví fanúšikovia po celom svete sa dočkali. Drake a 21 Savage vydali očakávaný spoločný album Her Loss, ktorý má všetky predpoklady na to, aby nám hral v ušiach počas najbližších mesiacov či rokov. Poďme sa pozrieť na to, ako dve silné mená  najvyššej rapovej hry posúvajú žáner dopredu.

Drake a 21 Savage: HER LOSS

Album vyšiel iba pred niekoľkými hodinami, obsahuje 16 skladieb a má približne 60 minút. Pred tým, než sme dali dokopy tento text, sme sa ho pokúsili napočúvať čo najviac. Prvé pocity sú jednoznačné. Drake aj 21 Savage odviedli skvelú prácu a dali dokopy projekt, ktorý rezonuje. Skvelý vibe má v sebe napríklad song „BackOutsideBoyz“, taktiež „Rich Flex“, ktorý je prvým trackom projektu.

Obaja interpreti sa objavujú v polohách, v ktorých na nich nie ste zvyknutí. Drake KONEČNE rapuje. Teda, nie, že by doteraz nerapoval, ale keď si projekt vypočujete, pochopíte, čo tým myslíme. Kanadský interpret svoju hru, ktorá už doteraz bola na vysokej úrovni, posúva ešte vyššie.

21 Savage o sebe nedávno vyhlásil, že si myslí, že je zrejme najväčším raperským menom, ktoré pochádza zo Spojeného kráľovstva.  30-ročnému Londýnčanovi sebavedomie nechýba, ale svojím partom na albume Her Loss dáva jasne najavo, že tieto slová myslí vážne. Inak, názov albumu môžeme preložiť ako „Jej strata“. A teda slová, ktoré si nejeden z nás povedal po jednom z rozchodov, ktorými sme si prešli (áno, aj ty, netvár sa).

Takto znie kombinácia moderného európskeho a amerického rapu. Zmena tempa, rôzne aktuálne trendy, výpovedná hodnota, silný dôraz na príbeh a emócie. Samozrejme, záleží to aj od toho, ako veľmi hlboko v rape ste, respektíve, aký je váš vzťah s angličtinou. Tento hudobný projekt je ale studnicou inšpirácie. Nielen pre poslucháčov, ale aj pre interpretov. Beaty? Svetové. Produkcia? Taktiež. Drake? Super. 21 Savage? Výborný.

Na výraznejšie precítenie bude treba viac času. My si projekt Her Loss poctivo napočúvame a možno sa k nemu o niekoľko dní či týždňov vrátime analytickejším spôsobom.

Vypočujte si napríklad „Major Distribution“ a porovnajte to so „Circo Loco“. To je rozsah, ako sa patrí. Okrem toho, keby ideme do najmenších detailov, je až neuveriteľné, čo všetko chalani a tím okolo nich do jednotlivých songov umiestnili.

Dávame palec hore, toto je svetová kvalita. Projekt, ktorý je vhodný do obývačky, do auta, ale aj do gymu. Teda, to posledné ešte musíme otestovať.

Viac rapového obsahu nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame