Chceš vidieť, ako vyzeral byt, v ktorom žil skutočný Jeffrey Dahmer? Podobnosť s tým seriálovým je desivá!

Evan Peters ako Jeffrey Dahmer

Mnoho filmov a seriálov zameraných na sériových vrahov bolo obvinených z glorifikácie násilných činov (Zdroj: Netflix)

#Netflixovský séria Monster: The Jeffrey Dahmer Story sleduje príbeh jedného z najznámejších sériových vrahov nielen Ameriky. Dahmer bol usvedčený z vrážd sedemnástich mladých mužov a cudzí mu nebol ani kanibalizmus. Ak si seriálovú novinku už videl, nasledujúce zábery ti určite budú povedomé. Tieto sú však z bytu skutočného vraha a kanibala. To, ako reálne sú zobrazené v seriáli, postrehol aj portál Ladbible.

Béžový gauč, ale aj akvárium

Seriáloví tvorcovia si skutočne dali záležať na tom, aby byt číslo 213 zobrazili čo najvernejšie skutočnosti. No ich realistické prevedenie siaha ďalej, než len po zariadenie bytu. Scény, ktoré ťa v sérií čakajú, sa teda pokojne mohli odohrať tak, ako ich máš možnosť vidieť na obrazovke. Divák sa síce môže dočkať kvalitnejšieho filmového zážitku, no tento fakt má aj svoju negatívnu stránku.  Voči seriálu majú výhrady pozostalí niektorých obetí. Majú pocit, akoby nanovo prežívali svoje utrpenie, čo je istým spôsobom pochopiteľné.

Znova sa vynára aj otázka, ako je vrahov vhodné zobrazovať.  Stále sa nájde časť divákov, ktorým stačí atraktívny herec  k tomu, aby sympatizovali hoci aj so sériovým vrahom. Typickým príkladom môže byť napríklad notoricky známy vrah Ted Bundy. Mnohí však takýto pohľad jasne odsudzujú. Niektorí to dali najavo napríklad speváčke Katy Perry. V jej piesni Dark Horse z roku 2013 sa totiž Dahmer spomína a časť fanúšikov teraz požaduje speváčkino ospravedlnenie.

Seriálu sa ale určite nedá uprieť ťaživá atmosféra, skvelá vizuálna stránka. Rovnako kvalitný je aj výkon Evana Petersa, v ktorého podaní pôsobí Dahmer naozaj znepokojivo.  No je to práve reálne zobrazenie miesta, na ktorom Dahmer časť svojich obetí zavraždil, ktoré nás do jeho života vtiahne asi najviac. Bytový dom, v ktorom žil bol dávno zbúraný, Dahmerov príbytok je však zvečnený na fotografiách polície. To, ako veľmi sa jeho seriálový byt podobá na ten skutočný, môžeš posúdiť v našej galérii.


Ešte viac zaujímavých noviniek, rozhovorov, módy, kvízov, vtipov a inšpirácie? Poď k nám na Instagram!

 

Zdroj: hashtag.sk, ladbible.com
Odporúčame