Strašný knokaut, po ktorom celá hala stíchla: Viktor Pešta totálne vyhorel pri svojom návrate do Ameriky

Viktor Pešta dostáva brutálny knokaut od Omariho Akhmedova

Viktor Pešta dostáva brutálny knokaut od Omariho Akhmedova (Zdroj: Instagram/PFL)

#Český MMA bojovník Viktor Pešta neuspel vo svojej premiére pod taktovkou organizácie PFL. Proti bývalému špičkovému bojovníkovi strednej váhy UFC Omarovi Akhmedovovi si ani neškrtol a dostal hrozivý knokaut už v 2. minúte úvodného kola. Pre Peštu je tento zápas jeho prvou kariérnou prehrou v poloťažkej váhe, v ktorej bol ešte pred vstupom do PFL šampiónom Oktagonu.

Nestihol ukázať, v čom je Viktor Pešta najlepší

Viktor Pešta bol už od jeho začiatku kariéry známy ako vyložene jednostranný bojovník, ktorý ak mal nejakú šancu vo svojich zápasoch uspieť, tak jedine cez zem. Aj keď na Floride vo svetoznámom gyme Sanford MMA výrazne zlepšil svoje schopnosti v postoji, naďalej dominoval nad svojimi súpermi predovšetkým vďaka wrestlingu a grapplingu.

Ani jedno z týchto bojových umení nedokázal ukázať v zápase s Akhmedovom, ktorý od začiatku vsádzal na zadné plaváky a nebál sa ísť do akejkoľvek prestrelky. Po pár boxerských výmenách bolo jasné, že Pešta sa v postoji dagestánskemu súperovi nemôže vyrovnať a jedinou otázkou už po prvej minúte bolo, kedy sa pokúsi prvýkrát o takedown.

K nemu ho však bývalý člen najlepšej 15-ky strednej váhy UFC ani nepustil a tesne pred začiatkom druhej polovice 2. minúty českého bojovníka tvrdo zasiahol. Pešta začal byť na nohách nesvoj, čo Akhmedov okamžite využil a zadným overhandom poslal bývalého šampióna Oktagonu k zemi.

Ešte nič nekončí

Systém pyramídy PFL o milión dolárov, ktorý dostane víťaz, ešte nevylučuje Viktora Peštu z boja. V ňom bojovníci zbierajú body, pričom akékoľvek víťazstvo je ohodnotené troma bodmi a prípadné ukončenie pridáva body podľa rýchlosti ukončenia. Čiže Akhmedov ukončením v 1. kole získal 6 bodov do tabuľky.

Na konci sezóny sa jednotlivé body bojovníkov sčítajú a kvarteto najúspešnejších poloťažkých váh bude nalosované do pyramídy o celý milión amerických dolárov. Vzhľadom na to, že galavečer PFL, na ktorom v noci zo stredy na štvrtok Pešta prehral, bol úvodom no novej sezóny, pre českého bojovníka ešte nie je všetkým šanciam koniec.

Najbližší Peštov zápas však len tak ľahko nebude, keďže po brutálnom knokaute si bude musieť dať nútenú pauzu od zápasenia. Do boja o miestenku do pyramídy však ešte stále môže prehovoriť aj napriek tomu, že jeho debut dopadol najhoršie, ako len mohol.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame