Poriadna nakladačka v ringu: Herec z Hry o tróny si vybavoval účty s najsilnejším mužom sveta

Hafthor Bjornsson porazil súpera v ringu.

Hafthor Bjornsson porazil Eddieho Halla v ringu. Zdroj: Instagram.com/worldsstrongestfan

#Už dávnejšie sme ťa na Hashtagu informovali o pripravovanom zápase dvoch najsilnejších mužov sveta, ktorí si do oka práve nepadli. Hviezda z Game of Thrones Hafthor Bjornsson sa konečne postavil do ringu s Eddiem Hallom, najsilnejším mužom sveta z roku 2017. A padli údery, ktoré by hocikto nevydržal!

Spor medzi Hafthorom Bjornssonom a Eddiem Hallom sa začal už pred rokmi, keď Hall porazil Bjornssona v boji o titul najsilnejšieho muža na svete. Herec známy zo seriálu Game of Thrones vtedy skloňoval aj to, že jeho výhra bola dopredu pripravená. V nasledujúcom roku si zlatú sošku za víťazstvo domov odniesol Thor, no ich vzťahy to nenapravilo. Vášne sa znovu rozhoreli, keď Bjornsson počas pandémie pokoril Eddieho svetový rekord v mŕtvom ťahu v domácej posilňovni a bol mu uznaný. Práve kvôli napätiu a množstvu odkazov, ktoré si vtedy dvojica vymenila, obe strany pristúpili na boxerský zápas, ktorý mal ich spor raz a navždy vyriešiť.

Schudli desiatky kíl

Pôvodne bol naplánovaný na september 2021 v Las Vegas, no Eddie Hall si odtrhol biceps a tak sme sa ho dočkali až 19. marca v Dubaji. S blížiacim sa časom súboja pribúdali aj nové stávky. Navzájom sa vyzývali na rôzne príspevky na charitu a v prípade, že Hall prehrá, dlží ďalších 10-tisíc Larrymu Wheelsovi, ktorý po celý čas plne podporoval Bjornssona. Aj napriek tomu, že Eddie mal tú smolu a tri týždne pred zápasom sa infikoval koronavírusom, zápas sa uskutočnil. A bolo sa na čo pozerať!

Obaja strongmani počas svojej prípravy schudli desiatky kíl. Pôvodne vážili okolo 200 kilogramov, na oficiálnom vážení bol viditeľný fyzický rozdiel už na prvý pohľad. Hafthor navážil 152 kilogramov pri 206 cm a Eddie 142 kilogramov pri 190,5 cm. Výškový rozdiel je medzi nimi veľmi zrejmý – 19 centimetrov v prospech Hafthora. Práve jeho finálna forma a vypracované telo si vyslúžilo množstvo pochvál.

Už na samotnom vážení a počas press konferencie to však vrelo, dvojica si vymieňala útočné slová a nachvíľu museli oponentov jednoducho rozdeliť. Hall totiž poznámkou o Bjornssonovej matke očividne prekročil silákove hranice. Nikto si nechcel predstavovať, ako by dopadol fyzický útok pri takých ťažkých chlapoch.

Tieto údery by nerozchodil každý

Na samotný zápas prišli obaja plne koncentrovaní a každý chcel dokázať, že je ten lepší. Pred zápasom mnohí odborníci odhadovali, že ku KO nedôjde a dôležitá bude technika. Hafthor zaujal už na úplnom začiatku svojím extravagantným kamienkami vykladaným županom aj boxerskými šortkami. Eddie zvolil pokojnejšiu pieseň a skromnejšiu potlač, no v momente, keď vstúpil do ringu, bolo jasné, že chuť vyhrať majú obaja a údery, ktoré budú lietať, by zvládol len málokto.

Počas prvých dvoch kôl sa zdalo, že navrch má nižší a ľahší Eddie Hall. Thor utŕžil zopár tvrdých rán a opakovane skončil na zemi. Bolo jasné, že pre Eddieho neprichádza do úvahy nič iné, len Thora nekompromisne poslať k zemi a zápas ukončiť KO. Hafthor, ktorý zbieral skúsenosti zo zápasov už viackrát, však niečo podobné nechcel pripustiť a postupne poslal opakovane k zemi súpera on, až Eddiemu roztrhol kožu pod oboma obočiami. Hall vyzeral čoraz viac unavený a pravdepodobne sa stále šetril na svoj rozhodujúci úder, ktorý mal byť pre vyššieho Hafthora koniec, no nepodarilo sa. Napriek tomu, že obaja tvrdo trénovali, Bjornssonova technika bola výrazne lepšia a po šiestich kolách vyhral na body celkom jednoznačne.

Bude odveta?

Bezprostredne po zápase sa začala skloňovať odveta a ani jeden z nich ju zatiaľ nevylúčil. Sklamaný Eddie Hall sledoval ďakovnú reč Bjornssona, ktorý nezabudol vyzdvihnúť aj jeho tvrdú prácu. Eddie sa po zápase vyjadril len veľmi stručne, poďakoval za podporu a zo sociálnych sietí na chvíľu zmizol.

Hafthor si však svoje víťazstvo užíva, k zápasu sa stihol vyjadriť aj prostredníctvom rozhovoru a v množstve príbehov a príspevkov na sociálnych sieťach. Hneď po zápase sa však začal skloňovať aj zápas Bjornssona s obrovským Martynom Fordom, ktorého si mohol vidieť napríklad v Rýchlo a zbesilo. Hafthor sa opasku z „titanskej váhy“ pravdepodobne nebude chcieť vzdať a sám nezavrhol myšlienku zostať pri boxe dlhšie.


Buď s nami aj na Instagrame a dozvieš sa o každom novom článku ako prvý!

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame