Tvorcovia oscarovky Bohemian Rhapsody chystajú ďalší hudobný film: Tentokrát o Michaelovi Jacksonovi

Lionsgate pripravuje film o Michaelovi Jacksonovi z pera tvorcov Bohemian Rhapsody

Lionsgate pripravuje film o Michaelovi Jacksonovi z pera tvorcov Bohemian Rhapsody (Foto: Steve Granitz)

#Štúdio Lionsgate potvrdilo, že pracuje na novom filme slávnej hudobnej legendy. Po úspešnom životopise o Freddym Mercurym sa rozhodli ukázať svetu (ďalšiu) snímku o súkromnom živote aj profesionálnej kariére kráľa popu Michaela Jacksona. O scenár sa postará John Logan (Gladiátor) a projekt bude mať pod drobnohľadom producent Bohemian Rhapsody Graham King.

Film by konečne mohol pojať životný príbeh Jacksona tou správnou formou. Medzi výkonnými producentami figurujú aj správcovia jeho majetku. Lionsgate vyhlásilo: „Film poskytne hĺbkové zobrazenie komplikovaného muža a oživí jeho najikonickejšie vystúpenia.“ Nastáva však otázka, či je ďalší biopic o Jacksonovi vôbec nutný?


Rebríček 30 najlepších filmov podľa skutočných udalostí: Dobre si ho odlož, určite sa ti ešte zíde!


Nutnosť či povinnosť?

S dokumentami o popovej legenda sa stretávame už roky, resp. od roku 2009, keď sme dozvedeli o jeho smrti. Jedným z prvých bol This is It – mimoriadne navštevovaný muzikál, ktorý sa zameral na Jacksonove vystúpenia. Nájdeš ho aktuálne aj na Netflixe. No a v poslednom čase ponúklo pohľad na speváka aj HBO formou dokumentu Leaving Neverland, ktorý poňal Jacksona z pohľadu obťažovania detí.

Čo majú všetky doterajšie filmy o speváckej legende spoločné? Snáď len hlavnú postavu. Jeden z ich sa snaží Jacksona vyzdvihnúť za jeho prácu, druhý zhodiť za jeho súkromný život. Ako dobre vieš, pravda je vždy niekde v strede a nájsť ju si môže vyžadovať roky pátrania.

Tvorcovia majú tentokrát šancu priniesť film o človeku, ktorého meno pozná celý svet ako univerzálny pohľad. Neskrývajme jeho aféry, ale ani jeho úspechy. Ak chceš spoznať Jacksonov život, musíš si pozrieť buď veľa filmov alebo prečítať veľa kníh. Nový film by tak mohol byť povinnosťou, ale aj nutnosťou, ktorá ho vyrozprávala správne a pravdivo.


Chceš byť nonstop v obraze?

 

Zdroj: hashtag.sk, usatoday.com
Odporúčame