Slovensko má len 23-ročnú majsterku sveta! Úspešná Viktória začala so športom ešte ako dieťa

Slovensko má len 23-ročnú majsterku sveta!

Slovensko má len 23-ročnú majsterku sveta! (Zdroj: Facebook/Športové centrum polície)

#Slovensko má skutočne dôvod na oslavu. Len 23-ročnej Viktórii Čerňanskovej sa podarilo získať titul Majsterky sveta. Je to však zatiaľ len pozvánka na ešte večšiu súťaž, a to na Olympijské hry.

Viktória Čerňanská je mladá bobistka, ktorá včera zvíťazila na majstrovstvách sveta. „Naša členka, bobistka Viki Čerňanská pred malou chvíľou zvíťazila na majstrovstvách sveta do 23 rokov v disciplíne monobob!!! PARÁDA VIKI! Sme na teba hrdí!! Výborná pozvánka na zimné olympijské hry,“ informuje o tom Športévé centrum polície na sociálnej sieti. Podľa stránky Slovenského olympijského tímu sa má Olympijských hier v Pekingku v roku 2022 skutočne zúčastniť.

Svoju športovú kariéru však nezačala na boboch. V 6 rokoch sa totiž venovala gymnastike a ostala pri nej až do 8 rokov. Už vtedy dokázala, že je nadaná športovkyňa a stala sa majsterkou Slovenska. V 14 rokoch sa rozhodla venovať atletike. Jej vášňou sa však napokon stali boby.

„K bobom som sa dostala cez môjho trénera Andyho, kedže aj on kedysi jazdieval dvojbob, aj štvorbob. Hneď od mojej prvej jazdy som sa do toho úžasného adrenalínu a rýchlosti zamilovala, a s prichádzajucimi pretekmi som naberala skúsenosti a „skills“ v jazdení. Po prvých výhrach som si uvedomila a začala pracovať na tom, aby som dokázala niečo veľké. Mojim veľkým snom je získať olympijskú medailu,“ poznamenala o sebe Viktória na stránke juniorského olympijského tímu.

Zdroj: hashtag.sk, Facebook/Športové centrum polície, olympic.sk
Odporúčame