Sny môžu prezradiť niekoľko tvojich problémov: Ak sa ti sníva o nevere, na vine je toto!

nevera

Sny s neverou väčšinou pramenia z vlastnej neistoty (Zdroj: Unsplash/Vitaly Nikolenko)

#Prebudil si sa niekedy zo sna, ktorý bol taký skutočný, že chvíľu trvalo, kým si sa spamätal a vrátil sa späť do reality? Aj keď ťa tvoj partner v skutočnosti nepodvádzal, tieto sny môžu byť také živé, že v skutočnosti spôsobujú bolesť. Tieto sny sa však objavujú aj u párov, pri ktorých nedošlo k nevere, alebo nabúraniu dôvery.

Analytička snov Lauri Quinn Loewenbergová pre magazín Bustle vysvetlila, že podvádzanie je jedným z piatich najčastejších snov, ktoré jej klienti hlásia. Akú môžu mať tieto sny príčinu? Zvyčajne odrážajú naše podvedomé pocity, ktoré si v skutočnosti nechceme priznať. Môže ísť napríklad o jeden z nasledujúcich problémov.

Pochybuješ o sebe

Máš v hlave ten tichý hlások, ktorý ti neustále hovorí, že váš vzťah nevydrží? Takéto negatívne myšlienky zvyknú byť najčastejšou príčinou snov s neverou. Ide o pocit vlastnej neistoty, pričom nepochybuješ o svojom partnerovi, ale sám o sebe. Neboj sa nakopnúť svoje sebavedomie – tvoj priateľ si ťa vybral kvôli tomu, aký si človek. Pokiaľ ťa miluje on, dovoľ to sám sebe aj ty.

Zažil si neveru v predchádzajúcom vzťahu

Ako sa hovorí, čas zahojí všetky rany, no žiaľ, jazvy si ponesieme už celý život. Pokiaľ si v minulosti zažil neveru, alebo nezdravý vzťah, tieto bolesti si môžeš preniesť aj do nového vzťahu. To môže vyústiť do nervozity, úzkosti a strachu z nepoznaného pocitu – lásky a úprimnosti.

Žiarlivosť

Pokiaľ má tvoja polovička toho kamaráta, na ktorého rozhodne nemusíš žiarliť, väčšinou to má úplne opačný efekt. Žiarlivosť nemusí byť vždy zlá, ale vždy je dobré sa o týchto pocitoch s partnerom porozprávať a nenechávať ich v sebe dusiť. Možno si situáciu len skresľuješ a skutočne sa nemáš čoho báť.

Bojíš sa opustenia

Strach z toho, že ostaneme sami môže viesť až k chorobnej naviazanosti na partnera. V takomto prípade sa do snov môže pripliesť nevera, pretože sa bojíme, že to môže byť jedným z dôvodov na jeho odchod. Neboj sa svojej polovičke otvoriť a rozprávaj sa s ním o týchto pocitoch. Určite sa strachu zbavíš.

Nedôveruješ svojmu partnerovi

Pokiaľ vo vzťahu chýba dôvera, všetko ide ťažko. Nemôžeš za každým nadčasom alebo večerným nákupom vidieť milenca, ktorý na ňu čaká za rohom. Samozrejme, že pri nedostatku dôvery sa nevera objavuje aj v snoch. Pokiaľ ju neviete ani jeden nájsť, možno je dobré porozmýšľať nad tým, či má takýto vzťah vôbec význam.

Nie si si istý, kde váš vzťah speje

Vzťahy sa začínajú rôzne a nie vždy to ide v takom poradí, ako vidíme v romantických filmoch. Možno ste si s priateľom ešte nevyjasnili, v akom bode sa váš vzťah nachádza. Pokiaľ sa kvôli tomu cítiš neisto, je to úplne pochopiteľné. Je to jednoducho len strach, že si sa citovo naviazal viac ako druhá strana. Opäť je kľúčová najmä komunikácia.

Ty sám máš blízko k nevere

Niekedy pomôže nastaviť zrkadlo aj samému sebe a pozrieť sa pravde do očí. Nie si to práve ty, kto sa túži ocitnúť v náručí niekoho iného? Nevera v sne tak môže odrážať len to, že by si sa chcel zo súčasného vzťahu oslobodiť. Nezabúdaj, že ide o tvoje podvedomie a tak v skutočnosti vieme, kde je problém. Len je veľmi ťažké mu čeliť. Nech je však akýkoľvek, pokiaľ ho vyriešiš, budeš sa zaručene cítiť slobodnejší (aj keď budeš vo vzťahu).

Zdroj: hashtag.sk, bustle.com
Odporúčame