Na deň Soňa Skoncová: Čo by som odkázala svojmu mladšiemu ja? Mám hneď 3 veci

Soňa Skoncová

Čo by svojmu mladšiemu ja odkázala Soňa Skoncová? (Zdroj: Instagram/sonaskoncova)

#Páči sa mi príhoda, ktorú rozprával autor mojej obľúbenej skladby Imagine. Keď mal Lennon päť rokov, mama mu povedala, že kľúčom života je šťastie. Učiteľka v škole mu raz položila otázku: „John, čím chceš byť, keď vyrastieš?“ On odpovedal: „Chcem byť šťastný.” Učiteľka rázne zdôraznila, že nerozumie otázke. Lennon odvetil: „Vy nerozumiete životu.”

Od detstva snívam o živote, ktorý prežijem obklopená ľuďmi, ktorých mám rada, v rámci možností zdravá, aby som dokázala využiť svoj potenciál. Chcem robiť to, čo milujem, z čoho vyplýva radosť a pokoj v mojom svete. Mladšej Soni Skoncovej odkazujem, aby viac dôverovala životu, lebo ju vedie dychberúcou cestou, na ktorej stretne lásku. Občas odbočí na náučný chodník, ktorý jej ponúkne lekcie, skúsenosti a privedie ju k pochopeniu.

Keď niekedy spadne, tak vstane, opráši sa a kráča s úsmevom ďalej. Chcem zdôrazniť násťročnej Soni, aby nemala strach z prirodzeného dospievania, lebo to, čo jej spôsobuje vrásky, jej zároveň prináša obrovské šťastie. Nech otočí tvár k slnku, smeje sa z plného hrdla a pestuje vďačnosť.

Treťou správou, ktorú posielam môjmu mladšiemu ja – je najlepšia rada, akú som kedy dostala a to: „Počúvaj tichý vnútorný hlások, ktorý sa ti prihovára.” Intuícia, ktorú často umlčí racionálne myslenie a logika, nás naviguje viac láskavou a pokojnejšou cestou, na ktorej nájdeš šťastie. „Šťastie nikdy nenájdeš, šťastie máš v sebe,” ozvala sa moja intuícia. Dokelu. Veď toto. Podľa tohto pravidla však šťastie nemôžeme nikdy stratiť. A to je upokojujúca správa, však?

Zdroj: Soňa Skoncová
Odporúčame