Naše tipy na víkend #13: Skús behanie, je úplne zadarmo, a k tomu seriál plný napätia

Naše tipy na víkend

Naše tipy na víkend ťa tentokrát prevetrajú (Zdroj: GettyImages)

#Nevieš, čo s víkendom? Neboj sa, aj tento týždeň prichádzajú naše tipy na víkend. Pripravila som ti športové aktivity, ale aj seriál či knihu. Je len na tebe, čo si vyberieš. Alebo skúsiš úplne všetko?

naBEHni na víkend

Skús si ísť zabehať. Chápem, že pre niektorých je beh jeden z najväčších možných strašiakov a nemusia ho mať v láske. Ver ale tomu, že keď mu dáš šancu, tvoj názor sa radikálne zmení. Zo začiatku som ho neznášala aj ja. Bol to jeden z najťažších športov a mala som po ňom svalovicu ešte pár dní. Čím častejšie som začala chodievať, tým viac som si ho obľúbila. Prečo začať behať?

  • Je zadarmo. Na začiatok ti stačí obuť si topánky a môžeš ísť na to. Žiadne drahé vybavenie ani permanentky.
  • V zdravom tele, zdravý duch. Pri behu to platí viacnásobne. Do uší si zapneš svoju obľúbenú hudbu a máš chvíľku len a len pre seba. Nemusíš myslieť na nič okolo. Uvidíš, že sa budeš cítiť omnoho lepšie, keď budeš môcť utiecť od svojich problémov aspoň na chvíľu.
  • Čerstvý vzduch a nové miesta. V posilke je to fajn, ale nie si na čerstvom vzduchu, čo potrebujú hlavne ľudia, ktorí celý deň sedia v práci alebo na vyučovaní. Okrem toho spoznáš nové miesta v okolí a začneš si viac všímať prírodu.
  • Je to prirodzený pohyb, ktorý sa dá robiť v akomkoľvek veku. Vďaka nemu si udržíš imunitu a aj krásnu postavu, keďže je to poriadne kardio.

Ak nevieš, ako začať, radím ti vybrať si na začiatok nenáročnú trasu v peknom prostredí. Skús si určiť čas, ktorý budeš bežať a nie vzdialenosť. Choď si svojím tempom a neporovnávaj sa. Súper maximálne so sebou. Výsledky prídu a budeš nadšený. Zamiluješ si to. Ak potrebuješ nejakú väčšiu motiváciu, tak sa zaregistruj na virtuálny beh, na ktorý môžeš trénovať.

Pamela Reif mení život

Influencerka a fitness ikona, ktorá mi zmenila život. A to vôbec nepreháňam. Objavila som ju pred rokom a na jej profil by si si mal rozhodne kliknúť aj ty. Inšpiruje ma svojím odhodlaním, cieľavedomosťou a pracovitosťou, pričom ma vie stále potešiť peknými postami. Dôvodom, prečo vám ju odporúčam sú jej work-outy a zdravý životný štýl. Každý týždeň tvorí workout plány, ktoré prezdieľava na svojom instagrame. Rovnako ako aj videá, ktoré nájdeš na youtube sú zadarmo. Sú zábavné, s dobrou hudbou, zamakáš si, ale vďaka tomu rýchlo uvidíš aj výsledky.

Nebudeme si klamať, zo začiatku možno budeš umierať, ale keď uvidíš výsledky, začne ťa to baviť omnoho viac. Robí tiež dance workouty pri ktorých sa zabavíš, budeš sa cítiť ako na party, ale bez drinku v ruke spáliš veľa kalórii. Okrem cvičenia má aj svoju appku a kuchársku knihu. Sú tam recepty, ktoré sú síce zdravé, ale pritom tak chutné. Vďaka nej som sa naučila veľa o základoch zdravej stravy aj o tom, ako jesť správne a pritom sa netrápiť.

Oddych pri seriáli Letuška

Dobrých seriálov nie je nikdy dosť. Tento menej známy seriál z dielne HBO ma rozhodne dostal a verím, že sa zapáči aj tebe. Podľa mňa má v sebe všetko, čo by mal mať dobrý seriál. Jediné mínus by som mu dala iba za to, že má iba jednu sériu. Po skončení som rozhodne chcela viac. Je dramatický, ukazuje komplikované vzťahy s rodinou a priateľmi, rozpitváva kontroverzné témy. Je tak napínavý, že sa od neho nebudeš vedieť odtrhnúť. Budeš stláčať tlačidlo ďalšia epizóda s túžbou vedieť čo je ďalej.

Hlavnou témou filmu je riešenie vraždy muža, vedľa ktorého mŕtveho tela sa zobudila naša hlavná postala – letuška Cassandra. Je zmätená a keďže sa zas a znovu poriadne opila, netuší, čo sa včera stalo. Okrem kriminálnej zápletky, je tam zobrazená tabu téma – ženský alkoholizmus. O niečom takom sa toľko nehovorí a možno vďaka tomuto seriálu to hlbšie pochopíš.

5 jazykov lásky

Svoje tipy zakončujem známou knihou 5 jazykov lásky. Je to kniha, ktorú by si mal prečítať každý človek vo vzťahu. Pomôže ti pochopiť vnímanie partnera, jeho potreby a odkomunikovať tie svoje. V mnohých prípadoch to vie samotný vzťah zachrániť. Každý vzťah dokáže fungovať, keď na ňom obaja pracujú. Je to jednoduchá kniha s veľkým posolstvom.


Čo hovoríš na naše tipy na víkend? O svoj názor sa môžeš s nami podeliť dole v komentároch.

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame