Novinky zo sveta e-športu sú tu: Takto dopadol očakávaný turnaj, obrovská dráma trvala takmer hodinu

Novinky zo sveta e-športu.

Toto sa udialo za posledné dni vo svete e-športu (Zdroj: freepik.com/mrzivica)

#Aj počas uplynulého týždňa bolo vo svete e-športu poriadne horúco. Prečítaj si o napínavých dueloch, v ktorých potrebovali hráči aj pevné nervy.

LEC výsledky– League of Legends

G2 – Rogue

V Sobotu 10.4 nás čakal veľmi očakávaný duel o vstupenku do finále medzi G2 a Rogue. Prvá mapa bola veľmi vyrovnaná avšak G2 sa podaril v 35-tej minúte hry nádherný teamfight, ktorý smeroval až do víťazného konca. Na druhej mape nás opäť čakal vyrovnaný zápas tentokrát sa však konečný teamfight preklopil na stranu tímu Rogue , aj keď sa Rekklesovi za svojho Jhina podarilo stealnuť draka, ktorý by pre tím Rogue znamel Infernal soulu, nestačilo to a Inspired za svoju Nidalee a Hans Sama s picknutou Jinx doviedli svoj tím úspešne k víťazstvu a k dorovnaniu stavu na 1:1.

Možno sme všetci čakali na opäť vyrovnanú hru ale toho sme sa však nedočkali a druhý bod v tejto BO5 ke získal tím Rogue dominantným výkonom celého tímu so s konečným skóre 23:5. 4tá mapa a s ňou aj matchpoint pre Rogue , znamenal len jedno , ak nechce G2 skončiť na 3. mieste musia vyrovnať stav sérií na 2:2 to sa však ale nedeje a v teamfighte pri finálnom pushi sa Larssenovi za pomoci Command: Shockwave podarilo takmer instantne zabiť Rekklesa, ktorý bol v tejto hre takou poslednou nádejou pre G2 avšak tohto si bol tím Rogue plne vedomý a postupujú do finále po tom čo otáčali skóre z 0:1 na 3:1.

MAD Lions – Rogue

Deň na to v nedeľu nás čakalo finále a teda boli sme všetci v očakávaní, ktorý z tímov sa stane európskym šampiónom a ukoristí si tak 80 000€. Rogue pokračovali v našlapanom tempe z predchádzajúceho dňa a po 37 minútovej hre si odnášajú prvý cenný finálový bod. Druhá mapa bola oveľa napínavejšia a presiahla až 44 minút. Počas prvých 20 minút si Rogue držali približne 2 000 gold lead a takisto aj draci hrali v ich prospech. Okolo 30tej minúty sa však hra preklopila na stranu MAD Lions a celý tím hral okolo Humanoidovej Orianny ktorá mala na sebe vypísaný 700 goldový shutdown bounty avšak v poslednej teamfighte sa Varusovi podarilo nádherne step backnúť Command Shockwave a MAD Lions to stále druhú mapu nakoľko si Rogue prišli po finálny push. Skóre tak bolo 0:2 pre Rogue a my sme všetci dúfali, že uvidíme čo najviac napínavé finále .

Tretia mapa bola naozaj vyrovnaná, Rogue v 27 minúte vzali Barona a nasledovalo dobývanie inhibitor veží, to sa im však ale vyplatilo na koľko sa Armut so svojím Wukongom naportil priamo za nich využil tak moment prekvapenia a MAD Lions sa podarilo vyhrať dôležitý teamfight aj napriek tomu že Rogue mali baron power play. Hra pokračovala v tomto duchu a Humanoidovi sa so svojou Oriannou neskutočne darilo a takisto netreba zabúdať na Armuta, ktorý túto hru značne dopomohol k víťazstvu a MAD Lions sa tak podarilo znížiť na 2:1. Toto zníženie bolo kľúčové nakoľko bola štvrtá hra v úplnej réžií MAD Lions, znovu sme mohli vidieť Wukonga na toplane, ktorý od začiatku za pomoci svojho tímu a gankom dominoval a MAD Lions si do 25 minúty vzali druhý bod. V tomto okamihu bolo skóre 2:2 a nás čakal match point pre oba tímy.

Rogue sa pozbierali a v poslednej hre tejto finálovej BO5ky sme mohli vidieť ich dominanciu, fungovala im fasting Senna picknutá spolu s Tahm Kenchom avšak ani 7000 gold lead im nepomohol. V 34 minúte sme mohli vidieť nádherne zahraný teamfight zo strany MAD Lions na čele s Humanoidovým Viktorom, ktorý bol na tejto mape jednoznačným ťahúňom. Po krásne zvládnutom teamfighte prišiel finish a finále aké sme všetci chceli. Odohraných plných 5 máp , comeback z 0:2 na 3:2 a my týmto gratulujeme MAD Lions k víťazstvu,  družina okolo Carzzyho a Humanoida si to za svoje výkony naozaj zaslúžila a aj keď to pre nich nevyzeralo zo začiatku najlepšie, s chladnou hlavou zvyšné 3 mapy zvládli a vybojovali si 1.miesto jarnej LEC 2021.

LCS výsledky – League of Legends

Čo sa týka americkej LCS sme mohli vidieť znova zápas o miestenku vo finále si zmerali sily TSM proti Team Liquid. V prvej mape sa ukázalo, že picknúť Xayah na ad carry je veľmi dobrý krok a Tactical s perfektným skóre 7/0/2 po 37 minútach dotiahol som tím k víťazstvu. Takisto sme mohli vidieť nádherne zahraného Gnara v podaní Alphariho. V druhej mape sme mohli takisto vidieť viac ako 34 minútovú hru a znova si víťazstvo berie Team Liquid a znova Alphari tentokrát za Gangplanka s úžasným skóre 8/1/8.

Nádherný performance celého TL a nás tak čakala tretia mapa – matchpoint pre Team Liquid, ten však neprišiel a TSM sa podarilo znížiť na 1:2, najväčšiu zásluhu na tom mal PowerOfEvil za svoju Oriannu ktorý s perfektným KDA 8/0/3 odchádzal zo Summoners Riftu. Mapa číslo 4, bude stav vyrovnaný alebo to Liquidi dotiahnu do úspešného konca? Otázka, ktorá nám všetkým pri sledovaní behala po rozume. Prišlo niečo s čím asi nikto nerátal a to jednostranná neskutočná dominancia TL, ktorý vyhrávajú za 23 minút so skóre 19:0. Nádherný performance celého tímu a na druhý deň (12.4) ich teda čakal finálový match proti C9.

Obrovská dráma

Prvá finálová hra nám priniesla obrovskú drámu, ktorá trvala takmer 50 minút. Z tejto drámy sa viac tešili Liquidi ktorý zvládli fight o Elder draka, ktorý im následne dopomohol k víťazstvu. V druhej mape C9 potvrdili svoju úlohu mierneho favorita a podarilo sa im po vyše 40 minútach dorovnať na 1:1. Perkz za Oriannu nádherný performance a takisto netreba zabudnúť na Zvena so svojou Kaisou. Po tretej mape sa znova víťaz vystriedal a Team Liquid vyhráva 2:1 aj vďaka skvele zvolenému picku Apheliosa.

Oba tímy nastavili tempo ako na hojdačke a ani po štvrtej mape nepoznáme meno víťaza, C9 dorovnávajú na 2:2 hneď potom čo sa Perkzovi podarilo odchytiť za pomoci Zoe bubliny Xayah, si išli po vyhranom teamfighte, po ktorom nasledoval jednoduchý Baron call, ktorý im priniesol obrovskú výhodu a nakoniec vďaka tomuto zlomovému okamihu je stav vyrovnaný 2:2 a nás teda čaká znova finále na plných 5 máp, ktoré už ale nebolo tak vyrovnané, C9 dominujú už od začiatku vďaka Perkzovi, ktorý za svojho Sylasa nádherne roamuje. Perfektne zahraná a zvládnutá finálna mapa tejto BO5ky a C9 si odnášajú veľmi cenné víťaztvo a vyhrávajú tak celé LCS.

Zdroj: Base Games/ Jozef Guzmický
Odporúčame