HBO vstupuje do nového roka s poriadnou nádielkou: Priprav sa na skvelé seriály aj pokračovanie kultového Osvietenia

HBO si na január pripravilo poriadnu nádielku

Tešiť sa môžeš aj na Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (Zdroj: Warner Bros.)

#Nový rok prináša množstvo pozitívnych myšlienok a vyhliadok na to, aký nakoniec bude. Všetci chceme, aby sme si konečne vydýchli a začali žiť život aspoň sčasti tak, ako predtým. Momentálne tu však máme tvrdý lockdown, počas ktorého sme nutení tráviť väčšinu času doma.


Prichádza revolúcia v kinematografii: Warner Bros. uvedie všetky blockbustre na platforme HBO Max v deň kinopremiéry


Pokiaľ ale patríš k predplatiteľom streamovacej služby HBO Go, o program budeš mať vystarané. Tešiť sa totiž môžeš na návrat obľúbených seriálov, ale aj premiéru skvelých filmov, ktoré ti možno minulý rok unikli. Výber je len a len na tebe. Po čom siahneš ty? 

Doktor Spánok – film (3. január)

Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši.

Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou, odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“. Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Všetkým totiž ide o pomoc.

C.B. Strike: Smrtiaca biela – seriál (21. január)

Premiéra prvej časti britského seriálu podľa detektívnych románov JK Rowlingovej voľne nadväzuje na populárne minisérie C.B. Strike. Do kancelárie súkromného detektíva Cormorana Strika tentoraz prichádza mladík menom Billy Knight v záchvate psychózy a rozpráva vyšetrovateľovi príbeh o dieťati, ktoré bolo kedysi dávno priamo pred jeho očami uškrtené.

Strike je súčasne najatý ministrom vlády Jasperom Chiswellom, aby preveril Billyho brata Jimmyho Knighta, ktorý ho vydiera. Strike so svojou partnerkou Robin rieši spojitosť medzi oboma prípadmi a v utajení sa vydáva do Dolnej snemovne.

Sirota Brooklyn – film (17. január)

Skvelý Edward Norton, ktorý režíroval, napísal, ale aj produkoval film Sirota Brooklyn, si v ňom zahrá aj hlavnú postavu – osamelého súkromného detektíva s Tourettovým syndrómom. Ten sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a jediného priateľa Franka Minnu len za pomoci nejasných stôp a svojej jedinečnej pamäte.


Oceňovaný seriál prichádza na HBO: Dokážu si dvaja úplne odlišní ľudia na vysokej k sebe nájsť cestu?


Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržujú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe. Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby sa dopátral k pravde a zachránil ženu, na ktorej mu záleží.

Batwoman – 2. séria (18. január, každý pondelok jedna časť)

Tri roky potom, čo Batman zmizol bohviekam, sa Gotham ocitá v úplnom chaose. Mestská polícia bez pomoci superhrdinu prehráva na všetkých frontoch. Obyvateľov chráni Jacob Kane a jeho ozbrojenci. Nemilosrdné prestrelky medzi gangmi si pred rokmi vyžiadali životy Jacobovej prvej ženy a jednej z jeho dcér.

Svoju dcéru Kate, ktorá prežila, preto pošle z Gothamu preč, do bezpečia. Po potupnom vylúčení z vojenskej školy a rokoch tvrdého výcviku sa Kate vracia domov. Aby Kate pomohla svojej rodine i celému mestu, pokúsi sa pokračovať v odkaze svojho nezvestného bratranca Brucea Waynea ako Batwoman.

Dokonalá lož – film (24. január)

Herecké legendy Helen Mirren a Ian McKellen sa prvýkrát stretávajú na filmovom plátne v napínavom thrilleri plnom dokonalých klamstiev a skrytých tajomstiev. Roy Coutnay je rodený podvodník a nechce uveriť tomu, koľké šťastie ho postrehlo, keď sa cez online zoznamku spozná s dobre situovanou vdovou Betty McLeishovou.

Tá ho vpúšťa nielen do svojho domu ale aj do svojho života. Roy je prekvapený sám zo seba, koľko starostlivosti venuje Betty. Všetko sa však môže zmeniť a z usadlého života sa môže razom ocitnúť na zradnom tenkom ľade.

Čas čarodejníc – 2. séria (8. január)

Seriál vychádzajúci z úspešnej románovej trilógie je milostným príbehom z Oxfordu, akademického sveta, kde hŕstka čarodejníc, upírov a démonov žije a pracuje medzi ľuďmi. Pôvabná historička a čarodejnica Diana Bishop objaví v jednej z knižníc rukopis, ktorý ju vtiahne do víru záhady a skríži jej cesty s genetikom-upírom Matthewom Clairmontom.

V druhej sérii Matthew s Dianou cestujú späť v čase do temných uličiek alžbetínskeho Londýna, kde sa skrývajú pred Kongregáciou. Pátrajú tu po mocnej čarodejnici, ktorá by Dianu naučila lepšie ovládať jej magické schopnosti. Popri tom hľadajú nepolapiteľnú Knihu života.

Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn – film (31. január)

A poznáš ten o policajtke, blondínke, psychopatke a mafiánskej princeznej? Totálne strelený príbeh z pohľadu samotnej Harley, ako ho môže vykresliť len ona. Roman Sionis, jeden z najobávanejších narcistických zloduchov Gothamu a jeho fanatická pravá ruka Victor Zsasz si vezmú na mušku mladú Cass.


Z Penny z Teórie veľkého tresku sa stala vraždiaca letuška: Sleduj skvelý trailer pre nový seriál od HBO


Skazená spodina teda pri pátraní po nej obráti Gotham hore nohami. Cesty Harley, ktorá sa konečne rozišla s Jokerom, Huntress, Black Canary a Renee Montoyi sa pretnú a nesúrodá štvorica nemá inú možnosť, než sa Romanovi postaviť.

Nechajte ich všetkých hovoriť – film (10. január)

Slávna spisovateľka sa vydá so svojimi dlhoročnými priateľkami na dobrodružnú cestu, aby sa na výletnej lodi pobavila a vyliečila staré rany. Lenže nie je tou, ktorou sa zdá byť, a jej písanie si možno tiež nezaslúži doterajšie fanfáry… K dámam sa pripojí jej mladučký synovec, ktorý im robí spoločnosť a pritom sa zamiluje do literárnej agentky.

Oscarový režisér Steven Soderbergh, autor všetkých Dannyho parťákov a životopisných drám Liberace alebo Erin Brockovich, vstúpil do veľmi nečakaných vôd. A bola by naozaj veľká škoda, keby si pri tom nebol.

Zdroj: Tlačová správa, HBO
Odporúčame