Pripomeň si uplynulý rok s vtipom: Vo filme Death to 2020 si zahrali aj veľké filmové hviezdy

Netflix

Čo všetko chystá Netflix na rok 2021? (Zdroj: freepik.com/freepik)

#Rok 2020 bol poriadne divoký. Okrem pandémie sme prežili množstvo nečakaných udalostí, ktoré sa rozhodli zhrnúť v paródii na seriózny dokument tvorcovia seriálu Black Mirror. Požiare, búrlivé chvíle v britskej kráľovskej rodine, klimatická kríza, ale aj Netflix, práca z domu, videohovory, voľby alebo protesty. To všetko sa jednoznačne spája s rokom 2020 a nechýbalo to ani v novinke, ktorá sa pred pár dňami objavila na Netflixe.

Vo filme sa objavili aj hviezdni herci. Samuel L. Jackson si zahral reportéra z New Yorkerly News, Hugh Grant sa predstavil v úlohe historika menom Tennyson Foss. Lisa Kudrow, ktorú si môžeš pamätať ako Phoebe z Priateľov, si zahrala neoficiálnu hovorkyňu amerických konzervatívcov. Okrem týchto postáv komentuje rok 2020 aj kráľovná Alžbeta II., ktorú si zahrala Tracey Ullman a mnohí ďalší.


Najvyhľadávanejšie slová v roku 2020: Známy seriál ľudí pobláznil, tohto herca sme googlili najčastejšie


Ich rozprávanie a komentáre sa prelínajú s reálnymi zábermi, ktoré v minulom obleteli svet. Nechýba detailné mapovanie volieb v USA či infikovaní poprední svetoví politici. Aktuálnosť paródii dodáva aj informácia o prichádzajúcej vakcíne a zábery z očkovania, ktoré videli už mnohí.

Film Death to 2020 má aj české titulky, vďaka čomu sa stal populárnym aj u nás. Ostré vtipy a drsný humor pravdepodobne nebudú vyhovovať každému, no pre mnohých môže ísť o vtipné pripomenutie inak veľmi pochmúrneho roka. Názor si však musíš spraviť sám.

Dáš paródii Death to 2020 šancu aj ty?

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame