Prečo značka Hollister klame o svojej histórii? Toto je skutočný príbeh jej vzniku a filozofie

Hoolister značka

Hollister Co. je globálna maloobchodná značka pre tínedžerov (Zdroj: Facebook - Hollister Co.)

#Hollister je globálna maloobchodná značka predovšetkým pre tých, ktorí milujú surfovanie a slnečné pláže. V roku 2019 sa dokonca zaradila medzi 5 najlepších odevných značiek populárnymi medzi tínedžermi. Ako vlastne vznikla? Vlastníš od nich aj ty nejaký zaujímavý kúsok?

Vymyslená história

Príbeh, ktorý zverejnil magazín The New Yorker v písomnej aj auditívnej verzií predstavuje históriu o Johnovi M. Hollisterovi, jeho synovi Johnovi mladšiemu a obchode, ktorý spoločne založili v Kalifornii. Dočítaš sa v ňom predovšetkým to, že John Hollister starší emigroval z New Yorku do Indie a po návrate do USA a usadení sa v Kalifornii v roku 1922, založil spoločnosť, ktorá nesie jeho meno. Ak si verný fanúšik tejto značky, určite nebude pre teba novinkou tvrdý fakt, že príbeh je len jeden veľký podvrh. 

V skutočnosti bola spoločnosť založená 27. júla 2000 v Easton Town Center v Columbuse, v štáte Ohio. Ak to však čítaš prvýkrát v živote, ozrejmíme už len to, prečo je príbeh fiktívny. Vedúci spoločnosti tento príbeh vymysleli jednoducho preto, aby podporili predaj oblečenia.

Nie je to len o oblečení

V roku 2001 spoločnosť Hollister uviedla svoju prvú charakteristickú vôňu Hollister Co. pre ženy a mužov. V priebehu rokov sa dostali na trh ďalšie vonné látky. Oficiálnou vôňou obchodu je populárna kolínska voda, ktorá má názov SoCal.

Ďalej táto značka ponúkala aj balíček starostlivosti o telo, ktorý obsahoval telové mlieko, telový šampón, telový sprej, deodorant, lesk a balzam na pery. Tento balíček však nevydržal na trhu dlho a čoskoro sa objavila jeho lacnejšia náhrada, ktorá v súčasnosti ponúka len vlasový vosk a krém na ruky.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa @teeniietiime


Začalo to fľaškou rumu a legendárnou párty: Značka Čau Sa Bau vyjadruje osobitý životný štýl, každý kúsok má príbeh


Jedna rodina

Odevné spoločnosti Hollister sú v skutočnosti dcérskou spoločnosťou spoločnosti Abercrombie & Fitch. Dôležitým faktom je, že Hollister funguje nezávisle od svojej materskej spoločnosti. Okrem Hollister patria k dcérskym spoločnostiam aj Gilly Hicks a samotná Abercrombie.

Pokiaľ ide o marketingové a výrobné zameranie, Hollister sa viac upriamuje na tínedžerov a stredoškolských kupujúcich. Jeho sesterská spoločnosť Abercrombie sa naopak zameriava na mladšiu skupinu spotrebiteľov.

Abercrombie & Fitch
Odevné spoločnosti Hollister sú v skutočnosti dcérskou spoločnosťou spoločnosti Abercrombie & Fitch (Zdroj: Wikimedia.org – H-stt)

Vedel si že?

  • V každom obchode nájdeš obývačku alebo salónik, kde sú umiestnené plyšovo-kožené kreslá, na ktorých si môžeš oddýchnuť.
  • Priestor je zdieľaný s Hollister „Jean Lounge,“ kde nájdeš roztrhané džínsy.
  • Každý Holister je prispôsobený tak, aby pripomínal kalifornskú atmosféru. Iný dizajnovo podobný obchod, rozhodne nenájdeš v žiadnom nákupnom centre.
  • Room Spray je dôvod, prečo ty, tvoje oblečenie a aj vlasy vždy voňali už keď si len na pár minút vstúpil do obchodu. Tieto spreje sa nachádzajú v celom obchode. Pracovníci niektorých obchodov ich dokonca manuálne aplikujú na predajné oblečenie.
Hollister Co. Festival
Hollister je zaujímavá značka, ktorá sa ponorí do hĺbky, aby vám pri nákupe skutočne poskytla kalifornský zážitok (Zdroj: wikimedia.org – Wing1990hk)
Zdroj: Hashtag.sk
Odporúčame