Najneuveriteľnejšie praktiky pašerákov drog: Zadok z nich bude štípať aj vás!

commons.wikimedia.org

commons.wikimedia.org

Pamätáte si na niekoľko mesiacov starú kauzu, keď Slováci pašovali drogy cez ukrajinskú hranicu pomocou lietajúcich dronov? Aj tento prípad iba podčiarkuje nevyčerpateľnú inšpiráciu pašerákov a zločincov, ktorí sú schopní pre profit z ilegálneho predaja drog vymyslieť kadejakú habaďúru na colníkov. Vychutnajte si najslávnejšie prípady pašovania drog spôsobmi, aké by nevymyslel ani ten najlepší scenárista. Pri ich plánovaní si asi trochu kokaínu šnupli aj samotné mozgy akcie.

Kokaín v silikónových implantátoch alebo v zadku

Začneme hneď  zhurta, no žiadne obrázky sexbomby nečakajte. Implantácia a následné vyberanie silikónov je pekná mäsiarina, no biznis je biznis a o ten ide v prvom rade. Poriadne dudy plné kokaínu našli na barcelonskom letisku El Prat pri prílete lietadla z Bogoty. Pašovanie drog v zadnici je už akousi klasikou. Labužníci si na pravidelných kontrolách na letisku prídu vždy na svoje.

Marihuanový katapult

Asi vás neprekvapí, že väčšina bizarných prípadov pašovania sa deje na jednej z najstráženejších hraníc sveta medzi USA a Mexikom. Kopanie tunelov popod hranicu je rovnako obľúbené ako konštrukcia katapultov a iných vystreľovacích prístrojov. Ich cieľom je dopraviť balíčky marihuany na druhú stranu barikády. Mám tušáka, že východniari s dronom sa inšpirovali týmito pánmi so záľubou v stredovekých mašinách. Bod za originalitu letí pašerákom do Mexika.

Mŕtvoly plnené kokaínom

Týmto spôsobom si zarábal na chlebíček známy pašerák Frank Lucas počas vojny vo Vietname. K telám mŕtvych amerických vojakov pridával zopár gramov kokaínu. Aby mali čo dať prievozníkovi tam hore a aby si cestu do neba spríjemnili šňupaním. Tak sa to predsa robí. Iní exoti dokonca balíčky s drogami ukrývali priamo do mŕtvych tiel. Pitva na forenznom musela byť konečne celkom haluz.

Pilulky namiesto semiačok

Tohto týpka, ktorého meno sa bohužiaľ nikde neuvádza, by som uviedol do pašeráckej siene slávy. Aby potešil kamoša vo väzení, posielal mu tam žlté, sladučké melóny. Na tom by nebolo nič zlé, až na fakt, že si dal námahu prácne vymeniť semiačka v melónoch za tabletky šťastia. Nápad hodný génia. Naozaj nechápem, ako mu to na mohli strážcovia v base prísť. Ten prípad originalitou prevyšuje aj lidlovské kokaínové banány.

Fail s rampou

Ak predošlé pašovanie pomocou melónu bolo majstrovsky zvládnutou akciou, prípad z americko-mexických hraníc je ukážkovým príkladom toho, ako chlapci vybabrali sami so sebou. Cez plot postavený pozdĺž celej hranice vystavali rampu pre auto, pomocou ktorého chceli prepašovať do Arizony zásoby drog. Akosi však zabudli na gravitáciu a auto ostalo zakliesnené na vrchole plotu. Tomu sa hovorí jednou nohou v USA a druhou v Mexiku.

Kokaínový Ježiš

Keď už pašeráci nevedia kam z konopí, obrátia sa aj syna najvyššieho. Jedna ženská, samozrejme z Mexika, chcela do USA prepašovať 4 kg ťažkú sošku Ježiša. Psi na hranici však drogu zacítili a označili ako kontraband. Pri skúmaní sa zistilo, že v soške nebol žiadny kokaín, no bola z neho vyrobená celá socha. Ďalší prípad poukazuje na absolútnu vieru v boha, keď nešťastník sáčky s drogami v kufri jednoducho prekryl svätými obrázkami. Žiaľbohu, nevydalo.

Keď auto nestačí

Toto nie je príbeh o tom, ako narkobaróni kúpili ponorku na pašovanie. Toto je story o oddaných pašerákoch , ktorí si vlastnú ponorku podomácky vyrobili. Podmorské plavidlá dokázali odniesť až 11 kg drog. Celkom slušný biznis. Neviem, koľko času im zmajstrovanie ponorky zabralo, no pri akcii ich prichytili. Aj tak si myslím, že v túžbe byť efektívni a prefíkaní chalani nemajú konkurenciu a dostali sa na prvú priečku tejto prepnutej hitparády pašerákov.

Odporúčame