4 najhoršie spôsoby, ako baliť ženy na sociálnych sieťach: Zahlasuj za najtrápnejšiu hlášku

ženy sledujúce baliace hlášky

Niektoré baliace taktiky sú na popukanie (Zdroj: GettyImages)

#Bizarné baliace hlášky pozná určite každá žena. A to nielen pri osobných stretnutiach s mužmi, ale tiež na sociálnych sieťach. Keď sa ťa chlap snaží dostať na rande, neraz sa stáva, že skúša možné aj nemožné. Všetky situácie však majú spoločné jedno. Nikdy to nekončí stretnutím, vzťahom, dokonca ani obyčajným záujmom danej ženy.

Páni, čítajte pozorne! Skúste sa v tom nájsť a vyvarovať sa nevydareným pokusom o balenie. Nielenže pomôžete sebe, ale uľahčíte život aj ženám.

Instagram je najrozšírenejšia ,,dating“ apka

Magazín Time opísal Instagram ako jednu z najpoužívanejších platforiem na randenie. Využíva ho takto prevažne generácia Z a dokonca je populárnejší ako mnohé oficiálne ,,dating“ aplikácie. Vzťahová koučka Courtney Riley dáva mužom rôzne tipy, ako oslovovať ženy práve prostredníctvom Instagramu: ,,Najlepšia rada pre mužov je: Reaguj na jej príbeh. Bez debaty je to najlepší a najprirodzenejší spôsob. ako začať konverzáciu.“

Riley čerpá zo svojich osobných skúseností a sama priznala, že ak na Instagrame mužom v minulosti odpísala, spravidla to boli presne tí, ktorí reagovali na jej zverejnený príbeh. Pôsobí to nenútene a veľmi prirodzene. Samozrejme, musíš reagovať na obsah. Nemôžeš očakávať, že reakcia emotikonom postačí. Tak nezačínaš konverzáciu, len hodnotíš danú fotku či video.

Predstav si napríklad, že žena, ktorá sa ti páči, pridá na svoj príbeh fotku z istej kaviarne. Tvoja reakcia by mohla vyzerať takto: ,, Počul som, že tam majú vynikajúcu kávu. Ako chutila tebe?“ Takouto reakciou prejavuješ záujem o niečo, čo má rada alebo čo zažila a zároveň sa pýtaš na jej názor. Skvelý štartér konverzácie, ktorý ženu môže zaujať omnoho viac ako suché: ,,Ahoj, si tam krásna“. 

Aké 4 hlavné chyby teda chlapi pri balení žien robia? Poďme si ich priblížiť:

Tlačenie na pílu

Ak ťa odmietne, prijmi to ako chlap, ktorý má svoju hrdosť. Chápeme, že aj slušné odmietnutie zabolí, no robiť pred ženou zo seba úplného zúfalca ti body na konto nepripíše. Akceptuj jej NIE a pohni sa ďalej.

,,Už neraz sa mi stalo, že som si na Instagrame našla od jedného chlapa viacero správ. Minule mi jeden napísal úvodné: ,,Ahoj. Ako sa máš?“. Ja som si správu pár dní nevšimla. On však nehodlal strácať čas a v priebehu niekoľkých dní mi poslal aspoň 6 ďalších správ. Nechápala som pointu. Zjavne bol nedočkavý, ale takéto tlačenie na pílu ma maximálne odrádza, preto som sa ani neobťažovala odpísať,“ hovorí Ema.

Stretnutie na káve
Príbeh z kaviarne (zdroj: Priscilla du Preez/ Unsplash)

Arogancia

Je to vlastnosť, ktorá asi nikoho nepriťahuje. Je jedna vec mať zdravé sebavedomie, ale pôsobiť nadradene a prejavovať sa tak aj pred objektom tvojho záujmu je druhá vec. Ženám veľmi záleží na charaktere potenciálneho partnera. Ak sa ho ani nepokúsiš ukázať na úplnom začiatku, ďalej sa nedostaneš. S príbehom o arogantnom chvastošovi sa podelila študentka Naty:

,, V klube raz za mnou prišiel veľmi pekný chalan. Všimla som si ho už skôr, a preto som sa veľmi potešila, keď ma konečne oslovil. Radosť ma ale veľmi rýchlo prešla. Spýtal sa ma akurát na meno a odvtedy nezavrel ústa. V podstate viedol monológ, v ktorom sa chválil, že ho práve prijali do IT firmy, kde bude zarábať veľké peniaze a ani sa nenarobí. Mala som pokus o poznámku, no umlčal ma s hláškou, že také pekné dievča ako ja sa IT sektoru určite nerozumie. Pravda, nerozumela som sa, ale aj tak ma to urazilo. Jeho arogancia nemala hraníc a pri prvej príležitosti som sa vyhovorila, že musím ísť na toaletu a už som sa nevrátila.“

Neohúriš ju chvastaním sa a už vôbec nie prístupom: Všetko viem, všetko som videl a zažil. Kľúčom k úspechu je za začiatku trocha pokory, rešpektu, slušnosti a záujmu o druhú stranu.

Slizké poznámky

Muži sú vizuálne založené tvory a to je v poriadku. Je jasné, že ak danú ženu nepoznáš, prvotne ťa zaujme práve jej výzor. Môže sa ti páčiť jej postava a ďalšie fyzické črty. To, že ťa žena sexuálne priťahuje však neznamená, že jej to máš hneď vmietnuť do tváre. Najmä, ak ste si úplne cudzí. Garantujeme, že so žiadnymi slizkými poznámkami a sexuálnymi narážkami ako introm k rozhovoru u ženy nezaboduješ.

Chceš vidieť kúzlo? Ja sa po veľkej paráde vždy vyparím…

Nepokúšaj sa to zhodiť na zmysel pre humor, pretože ten okolo podobných narážok ani nechodil. Dvojzmyselné vtipy a podobný typ humoru môžeš použiť pri žene, ktorú poznáš už dlhšiu dobu a vieš, že zdieľa tvoj typ zmyslu pre humor. Pre neznámu je to však červená vlajka. Okamžite si ťa zaškatuľkuje ako odporného a netaktného slizáka.

Trápne baliace hlášky

A sme pri zlatom klinci tohto programu. Ženy baliace frázy bohužiaľ nepoznajú len z filmov, ale aj z reálneho života. Samozrejme, niekedy muži dokážu prekvapiť aj originálnymi hláškami, ale takých je, priznajme si, ako šafranu. Vybrali sme pár skvostov, zahlasuj za tú najtrápnejšiu: 

Ktorá z "originálnych" hlášok či otrepaných fráz je podľa teba najhoršia?

Z vašich skúseností vyberáme

Niekoľko žien sa podelilo o svoje skúsenosti a prípadne aj poskytlo užitočné rady pre mužov, čo robiť a čomu sa naopak vyvarovať:

,,Prečo muži píšu na Instagram babám, ktoré jasne dávajú najavo napríklad fotkami, že majú priateľa? Je mi jasné, že chlap si najprv pozrie nejaké moje fotky a až potom mi napíše. Prečo ale ignoruje tie fotky s frajerom, je pre mňa nepochopiteľné. Neviem, čo si od toho muži sľubujú. Na žiadne správy ani neodpisujem.“  Viki

Muž balí ženu na Instagrame
Muži skúšajú šťastie na Instagrame (Zdroj: Asterfolio/Unsplash)

,,Za mňa jeden milý kompliment nič nepokazí. Nemám rada trápne hlášky, ktoré sú možno myslené ako kompliment, ale ich význam si celkom neviem vyložiť a celé je to potom trápne. Netreba zachádzať do extrémov, v jednoduchosti je krása. No hlavné je myslieť ten kompliment naozaj úprimne.“ Radka

,,Neznášam, keď mi nejaký chlap dá like naraz na všetky fotky na Instagrame a potom mi napíše, akoby sa nechumelilo. Niektoré fotky sú už roky staré a celé je to divné. Mám pocit, že dotyčný si ma najprv poriadne prelustroval, ešte mi to dal aj dosť jasne najavo. Tak trochu mi to pripomína stalkera začiatočníka a to ma fakt nepriťahuje.“ Veronika

Ktorý zo spôsobov balenia najviac neznášaš?

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame