Skús túto novinku z Mekáča: Známy šéfkuchár Přemek Forejt pripravil neodolateľný burger v dvoch verziách

Nové Maestro Burgers vytvoril Přemek Forejt

Uvádzanie nových Maestro Burgers (Foto: Hashtag.sk)

#Po roku je to tu opäť. Reťazec fastfoodov McDonald’s spojil sily s českým šéfkuchárom Přemkom Forejtom. Výsledkom tento rok nie je jeden, ale hneď dva veľké burgery. Aké ingrediencie Přemek použil, kto ich ako prvý testoval a kde vzal inšpiráciu?

Hovädzí aj kurací

McDonald’s aktuálne ponúka dva druhy burgerov – hovädzie a kuracie. V predaji stále vedie hovädzie mäso (cca 60 %), no kuracie sa počas posledných rokov začal približovať. Aj preto tentokrát Přemek neprišiel s jedným, ale hneď s dvomi burgermi, ktoré sa líšia práve mäsovým základom.

„Chcel som, aby bol burger iný ako minulý rok, ale stále postavený na klasikách z McDonald’s, teda slanina, cheddar, uhorky či sušené rajčiny. Nikdy by som neurobil burger bez uhoriek,“ hovorí Přemek a dodáva, že v tomto sa nachádzajú až štyri.

Aj keď je mäso konzistenciou rovnaké ako v iných burgeroch, je fyzicky oveľa ťažšie a vyššie. Spoločne s dvomi burgermi prichádzajú na výber aj dve omáčky, a to pikantnejšia aj verzia s majonézovým základom. Samozrejme, ak sa rozhodneš, že niektorú z ingrediencií nechceš, vo výbere burgeru ju vyškrtneš – Přemek si však vždy pridá o syr naviac.

Návšteva farmy a test na personáli

Inšpiráciu hľadal Přemek v samotnej kuchyni McDonald’s. Chcel pripraviť jedlo len z ingrediencií, ktoré spoločnosť bežne ponúka. „Burgery nemajú jednotnú tému, vybral som si rôzne ingrediencie a skúšal rôzne chute. Hneď som však vedel, že chcem kurací aj hovädzí burger. Navštívil som taktiež výrobu na farme McDonald’s a snáď som tak zbúral niektoré mýty.“

Přemek Forejt
Přemek Forejt (Foto: Hashtag.sk)

Na fastfoodoch obdivuje mimoriadne krátky čas, počas ktorého vedia pripraviť jedlo – nevyrovnajú sa im ani reštaurácie. Taktiež hovorí o skvelej organizácii, pretože spoločnosť si napríklad dáva záležať na tom, aby zákazník čakal v aute na svoju objednávku čo najkratšie.

„Tohtoročné testovanie bolo zaujímavé. Burgery som totiž testoval na vlastnom personáli,“ smeje sa šéfkuchár známy aj zo známej reality show Masterchef. „Samozrejme, najprv som pripravil konkrétne varianty chutí a tie dal následne ochutnať ľuďom. Reakcie boli dobré. Sám ochutnávam jedlá, keď som hladný, aj tak varím. Prídete na nové chute, odporúčam.“

Tohtoročné očakávania

Pred samotným finále predsa len jedna ingrediencia napokon vypadla. Ide o chorizo a ako Přemek sám hovorí, aj preňho to už bolo príliš. S burgermi je spokojný v takej podobe, v akej sú aktuálne v ponuke.

Po minuloročnom úspechu sú očakávania jednoznačné: „Chcem, aby ľudia skúsili obe verzie – každá je vďaka rozličnému mäsovému základu iná,“ hovorí. Na výber je taktiež možnosť bezlepkovej žemle, ktorú uvítajú najmä alergici.

Limitovaná edícia Maestro Burgers sa začne v McDonald’s predávať už 11. marca 2024 a potrvá 6 týždňov, teda do druhej polovice apríla. Ak chceš umenie Přemka Forejta ochutnať, odporúčame obe verzie, no hovädzia je stále jednoducho klasika. Žemľa je síce jemne pikantná, no perfektne doladí chuť sušených rajčín a mäsa.

Maestro Burgers - otvor a ochutnaj
Maestro Burgers – otvor a ochutnaj (Foto: Hashtag.sk)

Sleduj náš TikTok

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame