Videl si už fontánu s vínom? Táto talianska oblasť ju má, je zaujímavou atrakciou pre turistov!

Hoci nie je prvou svojho druhu na svete, aj tak sa môže pýšiť istým prvenstvom (Zdroj: Freepik/photoroyalty)

#Malé fontánky s pitnou vodou sú už bežnou praxou vo väčších mestách najmä počas horúcich letných dní. Čo by si ale povedal na fontánku, z ktorej by 24 hodín denne tieklo víno, a to úplne zadarmo? Tento skvost v talianskej štvrti nie je určený len pre domácich, ale priťahuje aj pozornosť turistov!

Lákadlo pre turistov

Caldari di Ortona, v talianskej štvrti Abruzzo, vytvorila vlastnú fontánu s vínom, ktorá sa dodnes teší popularite. Do tejto časti Talianska prilákala už kopec turistov!

Ľudia z celého sveta sa počas jej existencie na tomto mieste neustále zastavujú. Každý z nich totiž túži ochutnať pohár dobrého červeného vínka, ktoré má údajne chutiť priam nebesky.

Ako to celé vzniklo?

Za nápadom tohto „alkoholického pútnického miesta stojí istá rodinná spoločnosť Dora Sarchese Vineyard z Abruzza, ktorá sa jedného dňa rozhodla v Taliansku postaviť prvú vínnu fontánu.

Abruzzo je čarovná časť Talianska, ktorá sa nachádza pozdĺž východného pobrežia. Tvoria ju oslnivé hory a pieskové pláže, ktoré prilákali veľa turistov ešte pred inštaláciou populárnej fontány.

Prísun vína 24 hodín denne!

Hoci nie je prvou svojho druhu na svete, aj tak sa môže pýšiť istým prvenstvom. Ako prvá na svete nalieva víno 24 hodín denne. Takže pokiaľ sa ocitneš v tejto oblasti, a máš chuť na pohár vína hoci aj o tretej v noci, tu určite pochodíš!

Čo je na tom najlepšie? Fontána ti dopraje vínko úplne bezplatne. Počas pracovného týždňa je lepšie prístupná – môžeš ju navštíviť kedykoľvek a pravdepodobne aj bez čakania. Čo sa týka víkendov, je situácia trochu komplikovanejšia – pre ochutnanie exkluzívneho vína si budeš musieť vytvoriť rezerváciu. Tá však zahŕňa aj príjemné posedenie v krásnom prostredí.

Ako ju nájsť?

Keď už zavítaš do spomínanej talianskej oblasti, bude jednoduché ju nájsť – nachádza sa vo vinici v blízkosti pútnického miesta. Má aj vlastnú webstránku, ktorá ti prezradí viac informácií (a to aj o odrodách vína, ktoré pochádzajú z tejto vinice).

Sleduj náš Instagram

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame