Seriál, ktorý dáva zmysel bez ohľadu na poradie: V januári na Netflixe pribudne nelineárna novinka Kaleidoscope

V januári pribudne na Netflixe seriál, aký si doteraz ešte nevidel (Zdroj: Netflix )

#Ak si seriálovým fanúšikom, si zrejme zvyknutý pozerať epizódy zaradom. Ak by si si ale chcel sledovanie seriálov trochu spestriť, možno ťa zaujme novinka, ktorú chystá Netflix. Nelineárny seriál Kaleidoscope si budeš môcť pozrieť v akomkoľvek poradí a jeho dej bude stále dávať zmysel. Vznikajú tak tisícky možností, ako epizódy sledovať a ako píše Unilad, každý divák tak môže prežiť jedinečný zážitok.

Originálny koncept

Kaleidoscope bude mať premiéru 1. januára. Ide o osemdielny krimi triler, v ktorom budeme sledovať, ako sa skupina zlodejov pokúsi o sedemmiliardovú lúpež. Jednotlivé epizódy budú pomenované podľa farieb a dej sa bude odohrávať v rozmedzí dvadsiatich piatich rokov. Začne 24 rokov pred lúpežou a skončí pol roka po nej. V akom poradí však budeš príbeh sledovať, je len na tebe. Ak si z hodín matematiky ešte pamätáš vzorce pre kombinatoriku, prídeš na to, že možností máš viac než dosť. Konkrétne 40 320.

Autorom seriálu je scenárista Eric Garcia, ktorý v minulosti pracoval napríklad na sci-fi filme Repo Man alebo horore The Autopsy of Jane Doe.

„Možnosť sa posúvať a pozerať epizódy v rôznom poradí dá divákom rôzne pohľady na jednotlivé postavy. V každej časti sú otázky, ktoré budú v inej časti zodpovedané. Podobne sú v každej časti aj odpovede, o ktorých divák zatiaľ nevie, že odpoveďami sú,“ Opísal Garcia.

 „Sú tam všetky potrebné informácie na to, aby si diváci jednotlivé časti pospájali a pochopili celý príbeh,“ uistil výkonný producent Russell Fine.

Veľké očakávania

Podobný prístup využil Netflix už v roku 2018. Bolo to pri špeciálnej epizóde seriálu Black Mirror s názvom Bandersnatch. Práve v nej si diváci mohli vyberať smerovanie príbehu. Podľa reakcií na sociálnych sieťach myšlienka nelineárne rozprávaného príbehu divákov Netflixu zaujala.

👉 MOHLO BY ŤA ZAUJÍMAŤ:
Hrôzostrašný sériový vrah sa stal inšpiráciou pre svetoznámych spevákov: Z týchto textov mrazí

„Ak to bude fungovať, bude to úplne úžasné! Je to skvelý nápad!“ bola jedna z nadšených reakcií.

„Ak tento konkrétny seriál nebude mať možnosť sledovania v náhodnom poradí, aj tak ho každý bude pozerať zaradom,“ podotkol jeden z fanúšikov.

„Lineárny či nie, Netflix ma získal už pri mene Giancarlo Esposito,“ vyzdvihol niekto obsadenie seriálu.


Ešte viac zaujímavých noviniek, tipov, vtipov a inšpirácie? Poď na náš TikTok!

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame