Milan Ďatelinka opäť zlyhal v hlavnom zápase RFA: Bol to jeho posledný MMA duel kariéry?

Milan Ďatelinka

Milan Ďatelinka pred jeho súbojom v RFA (Zdroj: Instagram/milan_datelinka)

#Slovenský MMA bojovník „Mr. Comeback“ Milan Ďatelinka nezvládol ďalší hlavný zápas pod organizáciou RFA. Po debutovej prehre s Avramovićom dopadol veľmi zle aj s Dominikom „Hambáčom“ Humburgerom, ktorý ho dobil na začiatku 2. kola. Slovenský bojovník, ktorého preslávila účasť v 1. sérii Oktagon Výzvy a titulový zápas s Karlosom Vémolom, po tretej prehre v rade ukončil svoju profesionálnu MMA kariéru.

Pred druhým kolom mlel z posledného

O Milanovi bolo vždy známe, že jeho zápasy sa končia expresne rýchlo už v 1. kole. S výnimkou duelu z Výzvy proti Jakubovi Bělemu ho to sprevádzalo v každom jednom zápase pod hlavičkou Oktagonu, rovnako ako v jeho zápase s Nenadom Avramovićom.

Všetko nasvedčovalo tomu, že to tak bude aj s Humburgerom. Ten síce dokázal Ďatelinku vziať pod seba na zem, ale mladý Slovák to okamžite dokázal pretočiť. Po prechode na chrbát začal hroziť submisiami a jeden z jeho pokusov o arm-triangle choke vôbec nebol ďaleko od úspechu.

Napokon to ale „Hambáč“ dokázal prežiť a tesne pred koncom úvodnej päťminútovky začal Ďatelinku zasypávať údermi. Ten sa v prestávke pred druhým kolom začal sťažovať svojim trénerom, že má veľký problém s kyslíkom. To sa ukázal prakticky ihneď po začiatku 2. kola a Humburgerovi netrvalo dlho, kým rodáka spod Tatier ukončil.

https://www.instagram.com/p/Ck4PMrzAipe/

Rukavice v strede klietky

Milan Ďatelinka po ďalšom neúspešnom hlavnom zápase a tretej porážke v rade šokoval celú arénu. Položené rukavice v strede klietky sú znakom konca MMA kariéry. V pozápasovom rozhovore však Milan nedostal príležitosť vysvetliť toto gesto. Je teda otázne, či z jeho strany ide naozaj o koniec alebo to urobil len v návale negatívnych emócií.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Milan Ďatelinka (@milan_datelinka)

Z 15 profesionálnych duelov odchádzal osemkrát ako víťaz, pričom nikdy v živote nešiel jeho zápas do bodového rozhodnutia. Obľúbenec fanúšikov 1. série Oktagon Výzvy, ktorá naštartovala obrovský rast MMA na Slovensku, sa prepracoval k titulovej šancu proti Vémolovi a bol prvým bojovníkom, ktorý dokázal zdolať Miroslava Broža.

V zápase s ktorým bojovníkom predviedol Milan Ďatelinka najlepší výkon kariéry?

Zdroj: hashtag.sk
Odporúčame