Kto je BaJAtak? Jeho zrod v Legends of Runeterra nikto nečakal, dnes je profíkom!

Kto je Michal BaJAtak Bárta?

Kto je Michal BaJAtak Bárta? (Zdroj: Twitter/BaJAtakk)

#Pred Legends of Runeterra nehral nič profesionálne. Dnes však patrí medzi „svätú trojicu“ z československej scény. Michal „BaJAtak“ Bárta je 18-ročný chalan, ktorý ani sám nečakal, že sa niekedy stane profesionálnym hráčom. To sa však nestalo len tak.

Vizitka:
Meno: Michal Bárta
Prezývka: BaJAtak
Dátum narodenia: 04.02.2003
Aktuálny tím: Inaequalis

Legends of Runeterra spoznal vďaka streamerovi

Michal sa k tejto hre dostal skrz League of Legends a českého streamera CzechClouda. Mal skúsenosť aj s Hearthstonom, a preto sa mu nová hra zapáčila, pretože kombinovala kartový žáner a svet Runeterry, ktorý si tak obľúbil. Od začiatku však nevedel, že si tým bude zarábať. Rátal iba s tým, že ho to bude baviť. Nakoniec prvé pokusy o kompetitívne hranie dopadli pozitívne a rozhodol sa tomu venovať viac.

Svoje prvé turnaje odohral na portáli LanCraft. Tu sa spoznal aj s TomasOWom (druhým zo svätej trojice), s ktorým spolupracuje už dva roky. Navzájom si pomáhajú s tréningom a podporujú sa. Spoločne sa taktiež pridali do tímu Inaequalis, za ktorý hrajú dodnes.

Za ten pravý začiatok kariéry však považuje LoR Masters Europe, kde sa spoločne s Pokrovacom (tretím zo svätej trojice) a TomasOWom kvalifikovali a reprezentovali Českú republiku. Bohužiaľ, vypadli ako prví, to ich však neodradilo, pretože už len samotná kvalifikácia bola pre nich úspechom.

Kto je Michal BaJAtak Bárta?
Allpatchnotes.com/news/legends-of-runeterra-masters-europe-chronicles-of-targon/

Cesta na svetový šampionát

Po LoR Masters Europe, Riot oznámil nový formát e-športu – Seasonal Tournaments, ktoré sa dejú približne každé dva mesiace. Michal už dokázal vyhrať jeden tento turnaj a vyhrať tak tučnú sumu $10 000.

Po týchto turnajoch sa Riot rozhodol usporiadať prvý svetový šampionát, do ktorého sa hráči mohli kvalifikovať na základe výkonu v Seasonal Tournamentoch. Naša trojica bola schopná kvalifikovať sa, ale z nich sa dokázal umiestniť v Top 16 iba Michal, konkrétne na 13. mieste, odkiaľ si domov odniesol $6 750. Podľa jeho názoru nedopadol turnaj tak ako chcel, ale považuje za veľký úspech už len to, že sa tam dostal a umiestnil sa vysoko.

Tento turnaj bol veľkým úspechom ako pre Riot, tak aj pre komunitu, a pre samotného Michala, a preto sa teší na ďalší ročník, kde dúfa, že sa dostane ešte vyššie.

Kto je Michal BaJAtak Bárta?
LoR Worlds Championship 2021 (Zdroj: Runeterraccg/lor-world-championship-2021-in-depth-lineup-analysis/)

A ďalej…?

Michal sa nedávno stal koučom na metafy.gg a prezradil nám, že mu zákazníci chodia a je to fajn spôsob na privyrobenie si popri práci. Jedno posedenie s klientom trvá približne 2 hodiny.

Do budúcna rozhodne chce pokračovať v hraní a udržať si konzistentný výkon. Z 10 oficiálnych eventov sa kvalifikoval na 8, takže to má aj tak zostať. V roku 2022 ho čaká maturita, takže si nie je istý, ako to skombinuje. Plánuje ísť potom aj na vysokú školu. My mu však budeme držať palce a veríme, že tieto prekážky prekoná bez veľkých problémov.

Zdroj: hashtag.sk, Dárius „Darci“ Černý, allpatchnotes.com, runeterraccg.com
Odporúčame