Slovenské amatérske MMA sa dočkalo: Trinásťročný Miroslav Mlynček získal medailu na majstrovstvách sveta!

Miroslav Mlynček

Miroslav Mlynček (Zdroj: Instagram/MAMMAL)

#Slovenský nádejný bojovník Miroslav Mlynček získal bronzovú medailu na majstrovstvách sveta mládeže organizácie IMMAF. Tá je považovaná za suverénne najprestížnejšiu organizáciu, ktorá vytvára amatérske podujatia. Trinásťročný Mlynček aj napriek zdravotnému hendikepu dokáže plnohodnotne zápasiť a bronzová medaila IMMAF je doposiaľ jeho najväčším životným úspechom.

Prvá medaila

Slovenské amatérske MMA už veľmi dlhú dobu čakalo na nejaký výraznejší úspech na svetovej scéne. V porovnaní s Českou Republikou, kde hviezdili mená ako Leo Brichta, Jakub Tichota alebo Peter Gabal, bolo Slovensko vždy v úzadí. Momentálne však pod Tatrami vyrastá nová generácia bojovníkov, ktorí mútia vodu na svetových turnajoch.

Prvý výrazný úspech sa podaril už práve spomínanému Miroslavovi Mlynčekovi z Martina. Napriek prehre v semifinále dokázal vybojovať bronz a postaral sa tak o historicky prvý cenný kov pre Slovensko amatérskej organizácie IMMAF. Mlynček sa netají tým, že v budúcnosti by sa chcel zmiešanými bojovými umeniami aj živiť.

V rozhovore pre amatérsku organizáciu MAMMAL predpovedal svoje veľké plány: „Amatérska liga pre mňa znamená to, že si môžem pozápasiť, získať nové skúsenosti a zistiť, že koho môžem poraziť. Postupne by som chcel prejsť aj do profi MMA,“ vyhlásil stále len trinásťročný slovenský talent Miroslav Mlynček.

Zdroj: hashtag.sk, svetmma.sk
Odporúčame