Prečo nie sme nesmrteľní? JurajVie prichádza s novým videom, v ktorom ti opäť raz všetko vysvetlí

Záber s filmu Terminátor

Záber s filmu Terminátor (Zdroj: Paramount Pictures)

#Dĺžka života je u každého človeka odlišná a podpisuje sa pod ňu veľké množstvo faktorov, ako zdravie, prostredie či práca. Aj keď sa o nesmrteľnosti hovorí už celé stáročia, stále ide o niečo, čo môžeme považovať za nedosiahnuteľné. Či už to považuješ za dobré alebo zlé, faktom je, že naša planéta by aj tak nezniesla také gigantické množstvo ľudí.

Pohľad na planétu Zem z vesmíru
Populácia aj miera dožitia sa pravidelne zvyšuje (Zdroj: Unsplash/NASA)

Najnižšie hodnoty veku sú merané v Afrike (muži v istých štátoch len 50 rokov), najvyššie v Japonsku (ženy 88 rokov) a napríklad aj v Škandinávii. Z hľadiska rozdelenia podľa pohlavia sa ženy teraz dožívajú zvyčajne o 10% vyššieho veku. Ich priemerný tep srdca je ale o 10% vyšší, čo je v rozpore s teóriou o konštantnom (obmedzenom) počte tepov za život.

VIDEO Nauč sa počas karantény niečo, s čím môžeš pred každým machrovať: JurajVie ti za 3 minúty vysvetlí teóriu relativity

Viac sa už ale dozvieš zo samotného videa od JurajVie, ktorí nájdeš nižšie. Okrem samotných zaujímavostí nechýba ani typické Jurajove zamyslenie sa nad životom. Čo hovoríš na jeho tvorbu? Sleduješ jeho videá? Podeľ sa s nami o svoj názor v komentároch nižšie.

Zdroj: hashtag.sk, YouTube, wikipedia.org
Odporúčame