Večera ako z ázijskeho bistra, ktorá poteší aj vegetariána. Sushi si doma môžeš pripraviť aj úplne inak a rýchlo

Zdroj: Kaufland

Prekvap všetkých doma originálnou večerou, inšpirovanou krajinami východnej Ázie. 

Aj ty by si si už najradšej zbalil kufor a utiekol čo najďalej za hranice všedných dní? Nuž, v súčasnej situácii to zatiaľ veľmi reálne nevidíme. Namiesto toho si však doma môžeš pripraviť napríklad ďiaľkou prevoňanú rýchlu večeru v štýle ázijského bistra. Zavďačíš sa ňou dokonca aj vegánovi či vegetariánovi. V tomto recepte na sushi v originálnom podaní, ktorý pripravila food blogerka Surová dcérka, totiž nenájdeš ani najmenší kúsok mäsa!

Sushi bowl podľa Surovej dcérky Nikolety Kováč

Ak patríš k milovníkom sushi, no práve nemáš náladu či chuť ho celý večer baliť do roliek, skús napríklad recept na sushi misku od Nikolety alias Surovej dcérky. Obľúbená food blogerka ti poradí aj to, ako ryžu pripraviť tak, aby chutila ako originál z Ázie. 

Všetky potrebné ingrediencie (nielen) na prípravu ázijskej sushi misky nájdeš pod značkou K-take it veggie exkluzívne v Kauflande.

Zdroj: Kaufland

Ingrediencie na 2 porcie

  • 250 g sushi ryže
  • 200 g  K-take it veggie fritovaného tofu
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica repkového oleja
  • 60 ml ryžového octu
  • 2 lyžice cukru, ½ ČL soli, sezam
  • mrkva
  • 100 g brokolice
  • avokádo
  • zväzok reďkovky
  • polovica šalátovej uhorky
  • nori riasa

Postup

Sushi ryžu dobre umy a vlož do hrnca alebo ryžovaru. Zalej studenou vodou tak, aby voda presahovala ryžu asi o 1 cm. Nechaj zovrieť, potom teplotu stiahni a nechaj ryžu dovariť sa, kým sa vyparí všetka voda. Kým sa ryža varí, nad parou napar nakrájanú brokolicu. V pare ju nechaj len krátko, aby zostala chrumkavá, potom ju schlaď pod studenou vodou. Ryžu nechaj vychladnúť. Medzitým na panvici zohrej olej a opraž nakrájané kúsky tofu. Pridaj 3 PL sójovej omáčky, ktoré tofu krásne obalia a dochutia a opekaj asi 10 minút do zlatista.

Kým ryža chladne, nakrájaj si aj všetku zeleninu, nori riasu natrhaj na malé kúsky a priprav si octový rozvar na ryžu. V malom hrnci rozohrej ryžový ocot, cukor a soľ. Všetko miešaj a zohrievaj, kým sa cukor neroztopí. Keď je ryža vychladnutá, vmiešaj do nej rozvar a nechaj ho vsiaknuť. Keď bude ryža lepkavá a suchá, je hotová. Ryžu ulož na dno misky a na ňu poukladaj opražené tofu, brokolicu, mrkvu, avokádo, uhorku a reďkovky. Posyp sezamom a natrhanou nori riasou. Sushi bowl môžeš na záver pokvapkať aj sójovou omáčkou alebo citrónovou šťavou






Zdroj: PR článok
Odporúčame