Vďaka našim radám sa z vás stane grilmajster: Na tieto veci ľudia najviac zabúdajú

stocksnap.io

#Grilované mäso, klobásy, zelenina alebo kukurica? Rozhodne áno. Leto je nepochybne časom, kedy ľudia vymieňajú kuchyne za vonkajšie priestranstvá a grilujú si. Ak je takáto pochúťka pripravená správne, dokáže výrazne potešiť chuťové poháriky.  Prečítajte si naše 3 rady, ako sa z obyčajnej grilovačky môže stať nezabudnuteľný kulinársky zážitok.

1. Nepodceňujte začiatok

Čas na prípravu je veľmi dôležitý. Ešte pred samotným grilovaním si rozmyslíte, čo chcete pripravovať a k tomu si nachystajte vhodné suroviny. Ideálne je, ak si urobíte zoznam, kde budete mať spísané všetko potrebné. Ak to neurobíte, môže sa stať, že kým sa bude mäsko opekať na ohni, vy si uvedomíte, že nemáte potrebné koreniny alebo kým si po ne zájdete, môže vám jedlo zhorieť.

2. Dĺžka grilovania

Azda najväčšia chyba je, že mäso položíte na ešte nerozpálený rošt alebo naopak, necháte ho tam príliš dlho. Vedeli ste, že pri grilovaní by mala byť ideálna teplota takmer až 300° C? Tú dosiahnete pri drevenom uhlí až za tridsať minút. Rovnako nezabúdajte na fakt, že grilovať nemôžete na dreve, ktoré bolo predtým natierané rôznymi chemickými látkami. Vyvarujte sa aj využívaniu rôznych podporných látok pre väčší oheň.

3. Marinovanie a prílohy

Ak si chcete užiť chutné mäso, nepoužívajte marinády kúpené z obchodov, ale radšej si pripravte doma vlastnú. Naložte do nej mäso na niekoľko hodín a uvidíte, že ten rozdiel bude obrovský. Ak neviete ako sa pripravuje dobrá marináda, rozhodne nezúfajte. Na internete je niekoľko receptov, ktoré zvládnu aj začiatočníci. Ako príloha sa ku grilovanému jedlu hodí najmä zeleninový šalát alebo opekané zemiaky. Vhodné je, ak k tomu pripravíte aj dekorácie na stole v podobe rôznych kvetov, lampášikov či farebných servítok. Atmosféra sa okamžite zmení na nezabudnuteľnú záhradnú párty.

https://www.instagram.com/p/BWN7awGFSLO/?tagged=grill

 

Odporúčame