Domov » Všetky » Lifestyle » Gastro » ROZHOVOR Mladí bratia z Nitry pripravujú parádne burgre: Cesta od pojazdného stánku k vlastnému bistru

ROZHOVOR Mladí bratia z Nitry pripravujú parádne burgre: Cesta od pojazdného stánku k vlastnému bistru

ROZHOVOR Mladí bratia z Nitry pripravujú parádne burgre: Cesta od pojazdného stánku k vlastnému bistru

Zdroj: Bearded Brothers

#Bearded Brothers sú dvaja mladí bratia z Nitry, ktorí sa rozhodli splniť svoj sen a poskytovať ľuďom nielen kulinársky, ale aj oku lahodiaci zážitok. A my vám teraz prinášame rozhovor s Patrikom Masárom, jedným z Bradatých bratov, o tom, ako celý nápad vlastne vznikol.

Ako a kedy vznikol nápad Bearded Brothers? 

Nápad vznikol minulý rok v septembri. Sedeli sme s bratom Lukášom v aute a spomínal niečo v tom zmysle, že by sme mali začať robiť niečo na ulici – podnikať s jedlom. Máme aj mäsiarstvo, tak si vieme zabezpečiť vždy kvalitné suroviny. Začali sme o tom uvažovať, a keďže som ten akčnejší, hneď  som sa toho chytil. Na druhý deň som mu zavolal: „Brácho máme stánok.“ Bol z toho trošku prekvapený, ale nakoniec  sme sa do toho dostali.

Zdroj: Bearded Brothers

Bearded Brothers

Podávate tacos, burgre aj sladké pochúťky, kde ste sa to naučili pripravovať?

Tacos, burger, je to taká dosť zamotaná pesnička. Ja som sa do tacos zamiloval na dovolenke so snúbenicou, ktorá je mimochodom v pozadí taký kreator tohto všetkého. Môj brat je skôr na tie burgre. Začali sme ich pripravovať u nás v kuchyni a snažili sa vytvoriť nejaký produkt, ktorý bude ľuďom chutiť. Skúšali sme rôzne varianty, či už tacos z trhaného pečeného bravčového mäsa, ktoré sa pečie osem a pol hodiny. Nakoniec sme prešli k hovädziemu mäsu, podľa klasickej receptúry. Burger ten sa tvoril samospádom. Postupne sme vytvorili ďalšie burgre, napríklad English man, ktorý vznikol o štvrtej ráno a uchytil sa veľmi dobre. Takže takto nejako to začalo.

>> Môže vás zaujať: Dokonalý burger je umenie: 7 trikov, ktoré vám zaručene prinesú úspech <<

Začínali ste ako pojazdný stánok. No stále vás stretávame na nejakých akciách, teraz naposledy na Nitrianskom Rínku či Oktoberfeste, neomrzelo vás to ešte navštevovať?

Je to také trošku pritiahnuté za vlasy, či omrzí alebo neomrzí, je to super vec. Je tam úžasná komunikácia s ľuďmi. Je to úplne iné, ako keď si človek príde sadnúť k nám do bistra – tam chce mať taký svoj pokoj. Ale na ulici je to o tom, že ten človek príde a veľakrát sa vráti späť a poďakuje nám, že sme to najlepšie, čo ich tam stretlo, takže sa z toho vždy tešíme. Tiež je to aj o interaktivite medzi hosťom a nami. Rád trávim čas na ulici.

Akú máte odozvu na váš street food?

Ťažká otázka na mňa, ja môžem akurát konštatovať, že asi veľmi dobrú, lebo je to vidieť asi na číslach. Či už na sociálnych sieťach alebo na sledovanosti alebo návštevnosti nášho bistra. Myslím, že sa nám podarilo vytvoriť niečo, čo je ľudom príjemné, buď na oko alebo v ústach. A možno aj to naše logo nám hrá celkom do karát, keďže sa s ním veľa ľudí dokáže stotožniť, či už majú súrodenca alebo nie. Ale celkovo na naše jedlo sú odozvy veľmi dobré. Samozrejme, že na začiatku, to nebolo až také ružové. Ani nie kvôli samotnému jedlu, ale skôr, že sme príliš nezvládali ten systém, keďže toho bolo strašne veľa.

Zdroj: Bearded Brothers

Bearded Brothers

Vaše bistro sa nachádza v dobrej lokalite. Ako veľmi to zavážilo pri výbere priestoru?

Som človek, ktorý sa veľmi rozhoduje srdcom a pocitmi. Vybrali sme si ho tak, že sme zbadali priestor, hľadali sme najprv niečo malé, nejaký obyčajný stánok, ktorý sa môže nazvať street foodom. Nakoniec sme našli tento, čo bola úplná náhoda. Iba som sa prišiel opýtať, či nám nechcú predať.

Gastronómia a rôzne trendy v jedle idú stále ďalej, sledujete aj vy tieto novinky a pridávate ich do svojho jedálneho lístka? 

Zase sa budem opakovať, ale je to ťažká otázka. Snažíme sa nejakým spôsobom ísť s dobou. No myslím si, že už samotný pojem street food to reflektuje. Je to hlavne o tom, že nie vždy sa dá prispôsobovať. Myslím si, že každý by mal mať svoj štýl. Samozrejme, že v bistre sme rozšírili ponuku, skrz to, že sme chceli nejaký väčší výber jedál. Rozšírili sme ju o kuracie stripsy, krídelka, cibuľové krúžky… A budeme mať aj novinku batatové hranolky zapekané so syrom, o ktorej sa dozvedáte ako prví.

Nechávate si aj poradiť od ľudí v tom, čo by ste mali zmeniť, poprípade vylepšiť?

Veľmi radi čítame recenzie od našich zákazníkov, hlavne tie negatívne, naučili sme sa ich rozdeľovať, lebo nie vždy negatívna recenzia je produktívna. Máme aj negatívne recenzie napríklad od ľudí, ktorým sa u nás nepáčilo, neboli spokojní alebo niečo nebolo tak, ako si predstavovali. Samozrejme, sa snažíme vyhovieť každému. Berieme si k srdcu každú radu. Napríklad na začiatku nám poradili, aby sme na stole mali servítky, načo sme pri všetkom tom zhone zabudli.

Vašu klientelu prevažne tvoria ľudia z okolia alebo aj študenti. Čo by ste ale odporučili cudzincovi, ktorý je u vás prvýkrát? 

Naša klientela sa skladá z celkom veľkého okolia, pretože k nám chodia ľudia z Bratislavy, Trnavy, Banskej Bystrice, ale mali sme tu aj pána, ktorý prišiel z Čiech len kvôli nášmu burgru, čo nás veľmi potešilo. A čo odporučiť? Myslím si, že najlepšie je, keď prídu štyria, lebo si môžu dať všetko (smiech). Môžu si dať burger, tacos, hot-dog alebo big mix a môžu to ochutnávať medzi sebou a to je úplne najlepšie, čo môžu spraviť. Alebo keď je jeden veľký jedák tak to zvládne všetko (smiech).

Zdroj: Bearded Brothers

Tacos v Bearded Brothers

Pri zakladaní a rekonštrukcii Bearded Brothers, ale aj v bežný deň, sa vám stali určite vtipné príhody, mohli by ste sa s nami o nejakú podeliť?

Vtipné príhody boli, keď sme dávali obklad okolo budovy. Môj zamestnanec sa bojí výšok. Vzadu je balkón, ktorý je veľmi malinký a obklad sme tam dávali tak, že sme stáli na zábradlí a rukou sa pridržiavali. Povedal, som mu nech ide hore, ale on sa mi pod nohami rozplakal, že tam nejde. Ani keď som mu povedal, že mu dám výpoveď (smiech).

 

 

Zdroj: Bearded Brothers

Raňajky u Bearded Brothers

Plánujete svoje bistro otvoriť aj v inom slovenskom meste?

Tento rok otvárame novú prevádzku v Bratislave, ktorá nebude až taká veľká, ako je tu v Nitre. Kde to bude, si ale necháme zatiaľ pre seba.

Chceli by ste ešte niečo odkázať čitateľom?

Čo by som čitateľom odkázal? Myslím si, že by sa mali začať zameriavať na kvalitné jedlá. Lebo na Slovensku máme nie úplne dokonalú gastronómiu, ale ľudia sa ju snažia robiť lepšie. Samozrejme, že to niekedy stojí viac peňazí, pretože aj kvalitná surovina je drahšia. Človek by sa mal zaujímať o to, odkadiaľ daná surovina je a aká je. Dávajte si viac záležať na kvalite, pretože tá je naším grom.

Zdroj: Bearded Brothers

Sladké pokušenie od Bearded Brothers

 

 

 

Autor: #Kika