Známa cukrárka a foodblogerka prezradila top recepty na palacinky aj cheesecake: Tieto musíš vyskúšať!

Palacinky snáď miluje každý (Zdroj: Unsplash)

#Plní si sen a robí to, čo ju baví. Rodená Košičanka Klaudia Rimarčíková je jednotka vo vytváraní nových receptov a pečení koláčikov. Jej výtvory vyzerajú tak božsky, že by ti až prišlo ľúto ich zjesť.

Poď sa spolu s nami pozrieť na niektoré z jej obľúbených receptov, o ktoré sa s nami podelila. Pri ich čítaní zistíš, že pečenie vôbec nie je také náročné a jednu sladkú dobrotu si možno pripravíš aj sám. Keď sa budeš chcieť potom pochváliť na Instagrame, nezabudnite nás označiť tagom #jemshashtagom.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Neus – Cocinando con Neus (@cocinandoconneus),

Nepečená Marlenka pre začiatočníkov

Budeš potrebovať:

  • 2 balenia medových plátov
  • 1 Salko – obyčajné alebo karamelové
  • 250 g masla
  • 2 karamelové pudingy
  • 600 ml mlieka
  • 6 pl kryštálového cukru
  • vlašské orechy
  • Bebe keksíky na posyp
  • čokoládový toping

Postup:

Puding uvaríme podľa návodu, ale použijeme len 600 ml mlieka. Necháme vychladnúť. Maslo rozmixujeme a premiešame so Salkom. Ak máš karamelové, aj to ide priamo do masla. Zmiešame a postupne pridávame vychladnutý puding. Ak by sa vytvorili hrudky, krátko premiešame ponorným mixérom.

Pláty si položíme 2 vedľa seba (v balení sú 4 ks). Natierame krémom rovnomerne. Dáme ďalšie 2 pláty, natrieme krémom a opakujeme. Pláty potrieme jemne aj po bokoch, ale iba tenkú vrstvu. Na vrchnú časť posledných plátov dáme tiež krém. Na vrch posypeme rozdrvené oriešky a Bebe keksíky.

Aspoň polhodinku necháme koláčik vonku, aby krém nasiakol. Ak by ste ho dali hneď do chladničky, maslo stuhne a pláty sa nenamočia krémom. Nakoniec dáme Marlenku do chladničky a na druhý deň podávame.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudi Rimka (@klaudi_rimka),


Bezlepkové krtkove tortičky

Na cesto budeš potrebovať: 

  • 4 vajíčka
  • 1/2 kypriaceho prášku
  • 100 g práškového cukru
  • 1 balík čokoládového pudingu
  • 20 g kakaa
  • 2 banány

Postup na cesto:

Všetky suroviny (puding tiež len ako prášok), okrem banánov zmiešame mixérom a nalejeme do olejom vymastenej formy na muffiny. Dáme piecť na 180 °C na cca 15 minút. Potom vyberieme z plechu a vydlabeme do každého mini korpusu dieru. Poukladáme tam nakrájaný banán. Cesto veľmi rýchlo vychladne a zatiaľ si spravíme krém.

Na krém budeš potrebovať:

  • 250 g mascarpone – prípadne zmiešame s jemným tvarohom
  • cukor/med podľa chuti
  • 1 čl vanilkového extraktu alebo vanilkového cukru

Postup na krém:

Zmiešame dokopy a navrstvíme na korpus s banánom. Posypeme omrvinkami z vydlabanej časti korpusu – tie je dobre nastrúhať na strúhadle – a necháme pár hodín v chladničke.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudi Rimka (@klaudi_rimka),

Čokoládový cheesecake

Na základ budeš potrebovať:

  • 150 g maslových sušienok
  • 80 g masla

Na plnku budeš potrebovať:

  • 500 g jemného tvarohu alebo mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 180 g práškového cukru
  • 1 celé vajce
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 2 pl hladkej múky

Na pudingovú vrstvu budeš potrebovať:

  • 60 g čokoládového pudingu
  • k tomu pol litra mlieka a cukor – podľa receptu na obale

Poleva:

  • čokoládová ganache alebo džem (podľa chuti)

Postup:

V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a minútku pomixujeme spolu. Suroviny sa nám krásne spoja. Zmes dáme na spodok formy (24 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie. (Pozor, iba spodok, kraje formy nech sú bez papiera!) Keksíky uťapkáme lyžičkou, aby boli pekne rovnomerné. Uvaríme puding, vylejeme do formy na sušienky a necháme vychladnúť.

Krém pripravíme tak, že všetky suroviny okrem ozdôbok na cheesecake dáme do 1 misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť redší. Nalejeme ho do formy na pudingový vrstvu a párkrát jemne pobúchame, aby nám zmizli vzduchové bublinky.

Rúru si predhrejeme na 160 °C a pečieme cca 45 minút. Ale je to individuálne, lebo každá rúra je iná.Odporúčam sledovať okraje. Ak budú jemne zlatisté a pevné, cheesecake je hotový.

Po upečení sa môže trochu želatínovo triasť, to je v poriadku, stuhne po vychladnutí. Po dopečení otvoríme rúru a necháme ešte aspoň polhodinku koláč odpočívať vnútri. Potom necháme vychladnúť pri izbovej teplote a dozdobíme podľa vlastných predstáv.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudi Rimka (@klaudi_rimka),

Najlepší recept na palacinky

Budeš potrebovať:

  • 300 g hladkej múky
  • 400-500 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor alebo extrakt
  • trošku škorice

Postup:

Všetky suroviny vymiešame mixérom. Necháme asi 20 minút odpočívať. Následne pripravíme palacinky, ktoré naplníme podľa chuti.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Klaudi Rimka (@klaudi_rimka),

Zdroj: Hashtag.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť