#Kuracie stripsy sú ideálnym večerným jedlom. Len si to predstav, pustíš si svoj obľúbený seriál, vyložíš nohy a v spoločnosti najbližších, alebo len tak sám, si namáčaš lahodné kúsky do rôznych omáčok. Jednou z nich môže byť napríklad argentínska bylinková omáčka Chimichurri, ktorej jednoduchú verziu nájdeš aj v dnešnom videorecepte. Samozrejme v ňom nesmú chýbať ani spomínané stripsy, na ktoré sme využili šikovnú novinku – obaľovaciu zmes od Mäspomy.
Budeš potrebovať:
Na kuracie stripsy:
- 1 kg kuracích pŕs
- Mäspoma obaľovacia zmes – Kukuričná so sezamom
- múka
- 3 vajíčka
- soľ
Na Chimichurri:
- 1 zväzok petržlenovej vňate
- 1 zväzok koriandra
- 1 zväzok kôpru (nemusí byť)
- Mäspoma BIO sušené oregano
- Mäspoma BIO drvené chilli
- 2-3 strúčiky cesnaku posekané na jemno
- 1 limetka
- olivový olej
- 1 ČL octu
- cukor
- soľ
Postup:
Kuracie prsia narežeme pozdĺžne na prúžky (stripsy). Osolíme a použijeme klasický trojobal: múka, vajíčko a Mäspoma obaľovacia zmes – Kukuričná so sezamom. Takto pripravené stripsy buď fritujeme vo fritéze alebo na rozpálenej panvici vypražíme.
Čerstvé bylinky a cesnak posekáme na jemno. Oregano zalejeme 2 dcl vriacej vody, potom všetko spolu zmiešame. Pridáme chilli a zalejeme všetko cca 1 dcl olivového oleja. Pridáme šťavu z 1 limetky. Soľ, cukor. Prípadne môžeme kvapnúť trošku octu. Je dobré nechať pripravenú zmes aspoň 1 hodinu odstáť, aby boli bylinky mäkšie a uvoľnili vôňu a chuť.
VYSKÚŠAJ NOVÉ OBALOVACIE ZMESI MÄSPOMA

Sponzorovaný obsah pripravený v spolupráci s Tomášom Bombom a spoločnosťou Mäspoma.
Zdieľať na