Obdobie vareného vína je tu: Recept aj fotogaléria vás navnadia na vianočnú atmosféru

Foto: unsplash.com

#Ani sme sa nenazdali a už je tu december. Mesiac, kedy už vyťahujeme zo skríň tie najhrubšie svetre, rukavice či čapice. Aj keď sa hneváme na to, že v obchodných centrách umelo navodzujú vianočnú atmosféru už takmer od leta, chtiac či nechtiac to zasiahne aj nás.

Čo je lepšie ako po dlhom uzimenom dni prísť domov, zabaliť sa do hrejivej deky a odpíjať si z dobre uvareného vínka? Aj tento zdanlivo obyčajný moment dokáže byť výnimočný a krásny. Pripraviť dobré horúce víno ale nie je jednoduché a mnohí si toto know how nechávajú pre seba. My sme pre vás však vypátrali ten najlepší recept na prípravu červeného vareného vína. Skúsite ho?

Na prípravu budete potrebovať:

  • liter červeného vína
  • pomaranče
  • klinčeky
  • škoricu
  • kryštálový cukor
  • voda

Postup:

Postup je úplne jednoduchý. Približne 2 dcl vody dáme variť spoločne s hŕstkou klinčekov a dvomi celými škoricami. Pridáme asi 2 PL lyžice cukru a dobre premiešame. Takto varíme asi 8 minút. Potom pridáme liter červeného vína (najlepšie suché) a na malom ohni spolu varíme kým nezačne bublinkovať. Na záver pridáme približne 1,5 dcl čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy a chvíľku povaríme, aby sa chute spojili dohromady. Pozor, vínko nesmie vrieť. Mňam, podarilo sa? Dajte nám vedieť a zašlite z neho fotografiu na náš instagramový účet @hashtag.sk

 

Odporúčame