Nevieš čo si pripraviť pod zub? Inšpiruj sa týmito Slovákmi a ich perfektnými jedlami

Foto: unsplash.com

#Nezáleží na tom, či sú tvoje kuchárske zručností na úrovni majstra alebo si len začiatočník. Jesť musí každý a aj s varením každý nejako začínal. Občas je síce super najesť sa v reštike alebo si dať nejaký fast food, nič sa ale nevyrovná tomu, keď si jedlo sám pripravíš a vieš, čo ješ.

Po určitom čase ale dochádzajú nápady na to, čo si pripraviť. Ak aj ty uvažuješ nad tým, čo si dnes dať na tanier, inšpiruj sa nasledovnými fotogrami, ktoré zazdieľali ľudia s nami na našom Instagrame @hashtag.sk vďaka tagu #jemshashtagom. Ak ti to bude málo, choď na náš Instagram a vo vybratých stories máme pre teba aj jednoduché recepty s fotografiami na ďalšie fajnové jedlá.

View this post on Instagram

💀 ◾Blue Cheese Burger Viem že Blue Cheese alebo Nivu nemá rado veľa ľudí ale tí čo majú odporúčam vyskúšať lebo v kombinácii s karamelizovanou červenou cibuľkou chutí nenahraditeľné. A pre vás antinivistov je tu tým pádom len fotka tak snáď aspoň to poteší 😜 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 3 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Mäsa ◾200g Nivy ◾3-4 Žemle ◾1-2 Červené Cibule ◾Polníček ◾Slanina ◾Majonéza ◾Pažitka ◾Soľ/Peper/Cukor ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si rozrežeme na polovicu žemle ktoré opečieme na masle z vnútornej strany. 🔹Majonézu si zmiešame s pažitkou narezanou na drobno a potrieme opečené obe strany žemli. 🔹Cibulu si narežeme na kolieska alebo mesiačiky, opečieme na panvici a pred upečením pridáme cca 1PL cukru na vytvorenie zkaramelizonej cibule. 🔹Taktiež si opečieme slaninku narezanú na plátky. 🔹Následne si z mäsa spravíme burgrove placky ktoré z oboch strán opeprime a jemne posolíme (lebo niva je slaná) a opečieme z oboch strán. 🔹Po prvom otočení burgru posypeme vrch tenkou vrstvou nivy aby sa nám roztiekla po povrchu mäsa. 🔹Po upečeni mäsa burger zložíme podľa chuti alebo nasledovne : žemľa, majonéza, polnicek, mäso s roztopenou nivou, slanina, polnicek, karamelizovaná cibuľka, kúsky nivy, žemľa s majonézou. 🔹Servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #burger #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by 💀Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ💀 (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

Cesnakove zelene fazulky s beluga sosovicou a chrumkavymi sampinonmi. #zdravejedlo #dnesjem #dnesjim #dnesjemzdravo #healthyfood #fitfood #zdravo #zdravastrava #zdraverecepty #dobrejedlo #prudkojedle #jemshashtagom #prostejidlo #dinner #greenbeans #bezlepku #glutenfree #vegetarian #lactofree #bezlaktozy #jedzdoma Recept: 400g zelenych fazuliek, 300-400g sampinonov, uvarena beluga sosovica (cca 2 hrste), cesnak (8-10 strucikov), sojova omacka, olivovy olej, cerstvo zomlete cierne korenie Fazulky ocistime, predvarime do polomakka. Sampinony ocistime, pokrajame na stvrtiny a prudko restujeme na oleji, aby zostali chrumkave. V hlbokej panvici zohrejeme olej, spenime pretlaceny cesnak, ked rozvonia (neopekame dlho, zhorkol by) prihodime fazulky a chvilku miesame a restujeme. Pridame sojovu omacku (cca 3 PL), premiesame, supneme tam huby a sosovicu. Podla chuti pridame sojovu omacku. Solit uz zvycajne netreba. Podavame so stratenym vajickom a zemiakovou kasou Alebo ako prilohu k masu.

A post shared by Elena Vajdova (@jedz_doma) on

View this post on Instagram

💀 ◾Nachos Oplatilo sa! 😜 Vždy som bol skôr fanúšikom zemiakových čipsov no chcel som zistiť prečo je okolo Nachos taký boom v USA. Zistil som to 😈 fakt to chutí brutálne dobre a toto pripraviť pre návštevu alebo pred nejakou párty tak to zmizne ani neviete ako. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 4 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Bravčového Mäsa ◾400g Tortilla Čipsov ◾200g Červenej Fazule ◾2 Paradajky (alebo 10 Cherry) ◾300g Strúhaného Syru (podľa vášho výberu) ◾1 Avokádo ◾1 Cibula ◾1 Strúčik Cesnaku ◾1-2 Limetky ◾Zavárané Jalapenos ◾Jogurt / Kyslá smotana 🔻Nachos Korenie na Maso ◾1 PL Chilli Prášku ◾1 PL Mletého Kminu ◾1 1/2 ČL Údenej Papriky ◾1 ČL Cesnakový Prášok ◾1 ČL Cibuľový Prášok ◾1 ČL Soli ◾1 ČL Čierny Peper ◾1/2 ČL Oregana ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si pripravíme Nachos korenie zmiešaním všetkých ingrediencii dokopy. 🔹Cibulu a cesnak narežeme na drobno a opečieme na panvici. 🔹Po opečení pridáme do panvice mäso ktoré okoreníme vytvoreným korením a pečieme cca 10 min. zalejeme trochou vody a pridáme fazule (Fazuľu môžete aj rozmixovať a vytvoriť pastu ktorú zmiešate s mäsom) 🔹Po upečení si na plech rozsypeme približne polovičku čipsov na ktorý poukladáme podľa chute Jalapenos, Mäso, Paradajky a Syr. 🔹Tento postup zopakujeme znovu a vytvoríme tak dve vrstvy. 🔹Celok vložíme do rúry vyhriatej na 150C na cca 15min aby sa syr roztiekol. 🔹Po upečení posypeme narezaním avokádom na kocky zvyšnú fazuľu, paradajky. 🔹Polejeme citrónovou šťavou, bielym jogurtom alebo smotanou a servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #nachos #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by 💀Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ💀 (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

✨MILLET PORRIDGE WITH HURMIKAKI✨Nevies co vymysliet na ranajky? Daj si teplu psenovu kasu s pomletym makom, maslom, javorovym sirupom a hurmikaki…Zabijes viacero “much” jednou ranou😉 Pretoze…pseno je vhodne aj pre celiatikov, je lahko stravitelne, precistuje organizmus, dodava energiu a ak mas problemy s chudokrvnostou tak ti pomoze…Mak je obrovsky zdroj bielkovin, podporuje pamat, ukludnuje a je vraj mega afrodiziakum😉no a zazracne hurmikaki je zdrojom vlakniny, vitaminov A,B a C, je vyborny antioxidant a uvolnuje napatie…no nedaj si takuto zdravu a pritom “uvolnujucu” bombu na ranajky😉 hned bude vsetko “hakuna matata” 😂 krasny pohodovy vikend moji mili…#gigi❤️healthyfood #hurmikaki

A post shared by Stanka “Gigi” Šiškova (@uniquegigina) on

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť