Nevieš čo si pripraviť pod zub? Inšpiruj sa týmito Slovákmi a ich perfektnými jedlami

Foto: unsplash.com

#Nezáleží na tom, či sú tvoje kuchárske zručností na úrovni majstra alebo si len začiatočník. Jesť musí každý a aj s varením každý nejako začínal. Občas je síce super najesť sa v reštike alebo si dať nejaký fast food, nič sa ale nevyrovná tomu, keď si jedlo sám pripravíš a vieš, čo ješ.

Po určitom čase ale dochádzajú nápady na to, čo si pripraviť. Ak aj ty uvažuješ nad tým, čo si dnes dať na tanier, inšpiruj sa nasledovnými fotogrami, ktoré zazdieľali ľudia s nami na našom Instagrame @hashtag.sk vďaka tagu #jemshashtagom. Ak ti to bude málo, choď na náš Instagram a vo vybratých stories máme pre teba aj jednoduché recepty s fotografiami na ďalšie fajnové jedlá.

View this post on Instagram

💀 ◾Blue Cheese Burger Viem že Blue Cheese alebo Nivu nemá rado veľa ľudí ale tí čo majú odporúčam vyskúšať lebo v kombinácii s karamelizovanou červenou cibuľkou chutí nenahraditeľné. A pre vás antinivistov je tu tým pádom len fotka tak snáď aspoň to poteší 😜 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 3 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Mäsa ◾200g Nivy ◾3-4 Žemle ◾1-2 Červené Cibule ◾Polníček ◾Slanina ◾Majonéza ◾Pažitka ◾Soľ/Peper/Cukor ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si rozrežeme na polovicu žemle ktoré opečieme na masle z vnútornej strany. 🔹Majonézu si zmiešame s pažitkou narezanou na drobno a potrieme opečené obe strany žemli. 🔹Cibulu si narežeme na kolieska alebo mesiačiky, opečieme na panvici a pred upečením pridáme cca 1PL cukru na vytvorenie zkaramelizonej cibule. 🔹Taktiež si opečieme slaninku narezanú na plátky. 🔹Následne si z mäsa spravíme burgrove placky ktoré z oboch strán opeprime a jemne posolíme (lebo niva je slaná) a opečieme z oboch strán. 🔹Po prvom otočení burgru posypeme vrch tenkou vrstvou nivy aby sa nám roztiekla po povrchu mäsa. 🔹Po upečeni mäsa burger zložíme podľa chuti alebo nasledovne : žemľa, majonéza, polnicek, mäso s roztopenou nivou, slanina, polnicek, karamelizovaná cibuľka, kúsky nivy, žemľa s majonézou. 🔹Servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #burger #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by 💀Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ💀 (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

Cesnakove zelene fazulky s beluga sosovicou a chrumkavymi sampinonmi. #zdravejedlo #dnesjem #dnesjim #dnesjemzdravo #healthyfood #fitfood #zdravo #zdravastrava #zdraverecepty #dobrejedlo #prudkojedle #jemshashtagom #prostejidlo #dinner #greenbeans #bezlepku #glutenfree #vegetarian #lactofree #bezlaktozy #jedzdoma Recept: 400g zelenych fazuliek, 300-400g sampinonov, uvarena beluga sosovica (cca 2 hrste), cesnak (8-10 strucikov), sojova omacka, olivovy olej, cerstvo zomlete cierne korenie Fazulky ocistime, predvarime do polomakka. Sampinony ocistime, pokrajame na stvrtiny a prudko restujeme na oleji, aby zostali chrumkave. V hlbokej panvici zohrejeme olej, spenime pretlaceny cesnak, ked rozvonia (neopekame dlho, zhorkol by) prihodime fazulky a chvilku miesame a restujeme. Pridame sojovu omacku (cca 3 PL), premiesame, supneme tam huby a sosovicu. Podla chuti pridame sojovu omacku. Solit uz zvycajne netreba. Podavame so stratenym vajickom a zemiakovou kasou Alebo ako prilohu k masu.

A post shared by Elena Vajdova (@jedz_doma) on

View this post on Instagram

💀 ◾Nachos Oplatilo sa! 😜 Vždy som bol skôr fanúšikom zemiakových čipsov no chcel som zistiť prečo je okolo Nachos taký boom v USA. Zistil som to 😈 fakt to chutí brutálne dobre a toto pripraviť pre návštevu alebo pred nejakou párty tak to zmizne ani neviete ako. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 4 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Bravčového Mäsa ◾400g Tortilla Čipsov ◾200g Červenej Fazule ◾2 Paradajky (alebo 10 Cherry) ◾300g Strúhaného Syru (podľa vášho výberu) ◾1 Avokádo ◾1 Cibula ◾1 Strúčik Cesnaku ◾1-2 Limetky ◾Zavárané Jalapenos ◾Jogurt / Kyslá smotana 🔻Nachos Korenie na Maso ◾1 PL Chilli Prášku ◾1 PL Mletého Kminu ◾1 1/2 ČL Údenej Papriky ◾1 ČL Cesnakový Prášok ◾1 ČL Cibuľový Prášok ◾1 ČL Soli ◾1 ČL Čierny Peper ◾1/2 ČL Oregana ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si pripravíme Nachos korenie zmiešaním všetkých ingrediencii dokopy. 🔹Cibulu a cesnak narežeme na drobno a opečieme na panvici. 🔹Po opečení pridáme do panvice mäso ktoré okoreníme vytvoreným korením a pečieme cca 10 min. zalejeme trochou vody a pridáme fazule (Fazuľu môžete aj rozmixovať a vytvoriť pastu ktorú zmiešate s mäsom) 🔹Po upečení si na plech rozsypeme približne polovičku čipsov na ktorý poukladáme podľa chute Jalapenos, Mäso, Paradajky a Syr. 🔹Tento postup zopakujeme znovu a vytvoríme tak dve vrstvy. 🔹Celok vložíme do rúry vyhriatej na 150C na cca 15min aby sa syr roztiekol. 🔹Po upečení posypeme narezaním avokádom na kocky zvyšnú fazuľu, paradajky. 🔹Polejeme citrónovou šťavou, bielym jogurtom alebo smotanou a servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #nachos #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by 💀Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ💀 (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

✨MILLET PORRIDGE WITH HURMIKAKI✨Nevies co vymysliet na ranajky? Daj si teplu psenovu kasu s pomletym makom, maslom, javorovym sirupom a hurmikaki…Zabijes viacero “much” jednou ranou😉 Pretoze…pseno je vhodne aj pre celiatikov, je lahko stravitelne, precistuje organizmus, dodava energiu a ak mas problemy s chudokrvnostou tak ti pomoze…Mak je obrovsky zdroj bielkovin, podporuje pamat, ukludnuje a je vraj mega afrodiziakum😉no a zazracne hurmikaki je zdrojom vlakniny, vitaminov A,B a C, je vyborny antioxidant a uvolnuje napatie…no nedaj si takuto zdravu a pritom “uvolnujucu” bombu na ranajky😉 hned bude vsetko “hakuna matata” 😂 krasny pohodovy vikend moji mili…#gigi❤️healthyfood #hurmikaki

A post shared by Stanka “Gigi” Šiškova (@uniquegigina) on

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií