Nedeľa je ako stvorená na perfektné jedlo: Inšpiruj sa mlsnými receptami Slovákov

Foto: unsplash.com

#Možno práve nepatríš k tým, ktorí majú prirodzený talent na to, aby zmiešali dokopy divné ingrediencie a vzniklo z toho famózne jedlo. Možno si proste z tej skupiny ľudí, ktorým zhorí aj mrazená pizza, neurobia ani dobrý čaj alebo si soľ zamenia s cukrom.

Skôr či neskôr však bude každý z nás potrebovať aspoň minimálne základy kuchárčiny. Pusti sa do toho rovno dnes a pokús sa pripraviť zaujímavé dobroty. Recepty na tie najlepšie chuťovky nájdeš na našom Instagrame @hashtag.sk, kde pod BIO máme vybratú stories s netradičným a neočakávam názvom FOOD.

Zatiaľ si pozri aspoň perfektné jedlá, o ktoré sa s nami podelili naši followeri prostredníctom hashtagu #jemshashtagom.

View this post on Instagram

💀 ◾Blue Cheese Burger Viem že Blue Cheese alebo Nivu nemá rado veľa ľudí ale tí čo majú odporúčam vyskúšať lebo v kombinácii s karamelizovanou červenou cibuľkou chutí nenahraditeľné. A pre vás antinivistov je tu tým pádom len fotka tak snáď aspoň to poteší 😜 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 3 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Mäsa ◾200g Nivy ◾3-4 Žemle ◾1-2 Červené Cibule ◾Polníček ◾Slanina ◾Majonéza ◾Pažitka ◾Soľ/Peper/Cukor ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si rozrežeme na polovicu žemle ktoré opečieme na masle z vnútornej strany. 🔹Majonézu si zmiešame s pažitkou narezanou na drobno a potrieme opečené obe strany žemli. 🔹Cibulu si narežeme na kolieska alebo mesiačiky, opečieme na panvici a pred upečením pridáme cca 1PL cukru na vytvorenie zkaramelizonej cibule. 🔹Taktiež si opečieme slaninku narezanú na plátky. 🔹Následne si z mäsa spravíme burgrove placky ktoré z oboch strán opeprime a jemne posolíme (lebo niva je slaná) a opečieme z oboch strán. 🔹Po prvom otočení burgru posypeme vrch tenkou vrstvou nivy aby sa nám roztiekla po povrchu mäsa. 🔹Po upečeni mäsa burger zložíme podľa chuti alebo nasledovne : žemľa, majonéza, polnicek, mäso s roztopenou nivou, slanina, polnicek, karamelizovaná cibuľka, kúsky nivy, žemľa s majonézou. 🔹Servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #burger #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

Exoticka kelova polievka s kokosovym mliekom #dnesjem #dnesjim #dnesjemzdravo #healthyfood #instafood #fitfood #lowcarb #glutenfree #soup #cocomilk #cabbage #kohlrabi #kel #polievka #dobrejedlo #prudkojedle #prostejidlo #jemshashtagom #zdravastrava #zdravo #recept #jedzdoma #fit Recept: 1 mensi kel, 1 velka cibula, 1 velky zemiak (cca 200g), 1 L zeleninoveho vyvaru, 200 ml kokosoveho mlieka, sol, maslo, olivovy olej, na ozdobu bylinky, kokosove stripsy, cierny sezam Na masle s pridavkom oleja spenime kocky cibule. Ked je zlatista pridame kel nasekany na mensie kusky a restujeme. Po chvili, ked kel zredukuje svoj objem pridame zemiak nakrajany na kocky a zalejeme vyvarom. Varime cca 25 min. Vlejeme kokosove mlieko, prevarime a rozmixujeme. V pripade potreby dosolime. Podavame posypane kokosovymi pruzkami, sezamom a bylinkami.

A post shared by Elena Vajdova (@jedz_doma) on

View this post on Instagram

🌰Orechová s čokoládovo-kávovym krémom by @don_naha —————— Korpus: -8 vajíčok, 100g mletých mandlí, 100g mletých lieskovcov, 80g sladidla, 1PL kakaa, 1PL silnej kávy. -žĺtka vyšľaháme so sladidlom do svetlej peny, pridáme zvyšné ingrediencie a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (21cm) a pečieme na 200°C cca 25-30 minút. Čokoládový krém: -100g horkej čokolády (min. 80%), 1PL kokosového oleja, 2PL sladidla, 200g mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany, 1PL rumu (nemusí byť), 1PL kávy. -čokoládu roztopíme s olejom, pridáme sladidlo, kávu a rum. Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s mascarpone a primiešame čokoládovú zmes. Miešame až pokým nevznikne jednotný krém. Kávový krém: 250g mascarpone, 180ml šľahačkovej smotany, 3 PL sladidla, vanilka, 1PL kvalitných kávových zŕn, 1ČL citrónovej šťavy, 2PL uvarenej silnej kávy -smotanu spolu s kávovými zrnami a sladidlom dáme do vysokovýkonneho mixéra @sencor.cz, mixujeme pokiaľ nevznikne šľahačka. Zmiešame so zvyškom surovín a vypracujeme jednotný krém. Vychladnutý korpus prerežeme dva krát. Spodný naplníme čokoládový krémom, dáme druhý korpus, naplníme kávový krémom a prikryjeme tretím platom. #weekendmood #birthdaydessert #birthdaycake #lowcarbcake #ketocake #milujulowcarb #jsemlowcarb #dnesjem #delicousfood #foodporn #foodphoto #instafood #foodlover #foodstyling #glutenfree #sugarfree #helthybirthdaycake #fitness #chocolatecakes #coffeecream #myhobby #mylifestyle #daybyme #uzasnejedlo #zdravepecenie #blog #foodblogger #sladkosk #jemshashtagom #robeneslaskou

A post shared by Miluju LOWCARB (@milujulowcarb) on

https://www.instagram.com/p/BtD_g3Ag1on/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií