Nedeľa je ako stvorená na perfektné jedlo: Inšpiruj sa mlsnými receptami Slovákov

Foto: unsplash.com

#Možno práve nepatríš k tým, ktorí majú prirodzený talent na to, aby zmiešali dokopy divné ingrediencie a vzniklo z toho famózne jedlo. Možno si proste z tej skupiny ľudí, ktorým zhorí aj mrazená pizza, neurobia ani dobrý čaj alebo si soľ zamenia s cukrom.

Skôr či neskôr však bude každý z nás potrebovať aspoň minimálne základy kuchárčiny. Pusti sa do toho rovno dnes a pokús sa pripraviť zaujímavé dobroty. Recepty na tie najlepšie chuťovky nájdeš na našom Instagrame @hashtag.sk, kde pod BIO máme vybratú stories s netradičným a neočakávam názvom FOOD.

Zatiaľ si pozri aspoň perfektné jedlá, o ktoré sa s nami podelili naši followeri prostredníctom hashtagu #jemshashtagom.

View this post on Instagram

💀 ◾Blue Cheese Burger Viem že Blue Cheese alebo Nivu nemá rado veľa ľudí ale tí čo majú odporúčam vyskúšať lebo v kombinácii s karamelizovanou červenou cibuľkou chutí nenahraditeľné. A pre vás antinivistov je tu tým pádom len fotka tak snáď aspoň to poteší 😜 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ ⏳ Čas prípravy 1 hod. 🚻 3 Osoby ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻 Na tento recept potrebujeme > ◾500g Mletého Mäsa ◾200g Nivy ◾3-4 Žemle ◾1-2 Červené Cibule ◾Polníček ◾Slanina ◾Majonéza ◾Pažitka ◾Soľ/Peper/Cukor ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ 🔻Postup > 🔹Ako prvé si rozrežeme na polovicu žemle ktoré opečieme na masle z vnútornej strany. 🔹Majonézu si zmiešame s pažitkou narezanou na drobno a potrieme opečené obe strany žemli. 🔹Cibulu si narežeme na kolieska alebo mesiačiky, opečieme na panvici a pred upečením pridáme cca 1PL cukru na vytvorenie zkaramelizonej cibule. 🔹Taktiež si opečieme slaninku narezanú na plátky. 🔹Následne si z mäsa spravíme burgrove placky ktoré z oboch strán opeprime a jemne posolíme (lebo niva je slaná) a opečieme z oboch strán. 🔹Po prvom otočení burgru posypeme vrch tenkou vrstvou nivy aby sa nám roztiekla po povrchu mäsa. 🔹Po upečeni mäsa burger zložíme podľa chuti alebo nasledovne : žemľa, majonéza, polnicek, mäso s roztopenou nivou, slanina, polnicek, karamelizovaná cibuľka, kúsky nivy, žemľa s majonézou. 🔹Servírujeme. ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ Prajem vám dobrú chuť🤘😉🤘 ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️ #homemade #burger #delicious #eat #food #stuffed #hot #beautiful #lunch #love #eating #foodpics #tasty #hungry #foodgasm #amazing #feedfee d #jemshashtagom #foodie #kosice #prague #meal #metalheadinthekitchen

A post shared by Vɪᴋᴛᴏʀ Kᴀʟɪᴠᴏᴅᴀ (@metalhead_in_the_kitchen) on

View this post on Instagram

Exoticka kelova polievka s kokosovym mliekom #dnesjem #dnesjim #dnesjemzdravo #healthyfood #instafood #fitfood #lowcarb #glutenfree #soup #cocomilk #cabbage #kohlrabi #kel #polievka #dobrejedlo #prudkojedle #prostejidlo #jemshashtagom #zdravastrava #zdravo #recept #jedzdoma #fit Recept: 1 mensi kel, 1 velka cibula, 1 velky zemiak (cca 200g), 1 L zeleninoveho vyvaru, 200 ml kokosoveho mlieka, sol, maslo, olivovy olej, na ozdobu bylinky, kokosove stripsy, cierny sezam Na masle s pridavkom oleja spenime kocky cibule. Ked je zlatista pridame kel nasekany na mensie kusky a restujeme. Po chvili, ked kel zredukuje svoj objem pridame zemiak nakrajany na kocky a zalejeme vyvarom. Varime cca 25 min. Vlejeme kokosove mlieko, prevarime a rozmixujeme. V pripade potreby dosolime. Podavame posypane kokosovymi pruzkami, sezamom a bylinkami.

A post shared by Elena Vajdova (@jedz_doma) on

View this post on Instagram

🌰Orechová s čokoládovo-kávovym krémom by @don_naha —————— Korpus: -8 vajíčok, 100g mletých mandlí, 100g mletých lieskovcov, 80g sladidla, 1PL kakaa, 1PL silnej kávy. -žĺtka vyšľaháme so sladidlom do svetlej peny, pridáme zvyšné ingrediencie a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (21cm) a pečieme na 200°C cca 25-30 minút. Čokoládový krém: -100g horkej čokolády (min. 80%), 1PL kokosového oleja, 2PL sladidla, 200g mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany, 1PL rumu (nemusí byť), 1PL kávy. -čokoládu roztopíme s olejom, pridáme sladidlo, kávu a rum. Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s mascarpone a primiešame čokoládovú zmes. Miešame až pokým nevznikne jednotný krém. Kávový krém: 250g mascarpone, 180ml šľahačkovej smotany, 3 PL sladidla, vanilka, 1PL kvalitných kávových zŕn, 1ČL citrónovej šťavy, 2PL uvarenej silnej kávy -smotanu spolu s kávovými zrnami a sladidlom dáme do vysokovýkonneho mixéra @sencor.cz, mixujeme pokiaľ nevznikne šľahačka. Zmiešame so zvyškom surovín a vypracujeme jednotný krém. Vychladnutý korpus prerežeme dva krát. Spodný naplníme čokoládový krémom, dáme druhý korpus, naplníme kávový krémom a prikryjeme tretím platom. #weekendmood #birthdaydessert #birthdaycake #lowcarbcake #ketocake #milujulowcarb #jsemlowcarb #dnesjem #delicousfood #foodporn #foodphoto #instafood #foodlover #foodstyling #glutenfree #sugarfree #helthybirthdaycake #fitness #chocolatecakes #coffeecream #myhobby #mylifestyle #daybyme #uzasnejedlo #zdravepecenie #blog #foodblogger #sladkosk #jemshashtagom #robeneslaskou

A post shared by Miluju LOWCARB (@milujulowcarb) on

https://www.instagram.com/p/BtD_g3Ag1on/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť