Legendárna pochúťka z Berlína: Pochutnajte si na currywurste, hotový je za pár minút

pixabay.com

#Miešanie kultúr, množstvo turistov a najmä jednoduchá a skvelá chuť. To urobilo z currywurstu celosvetový fenomén. Jeho korene však siahajú do Berlína, kde sa predáva najčastejšie. O čo ide? Klobáska, prípadne párok je obliata omáčkou, v ktorej je skombinovaný kečup a curry. Znie to banálne, keď k tomu však prihodíte pár hranoliek a atmosféru pouličného jedla nemeckého hlavného mesta, ide o niečo neopakovateľné.

Currywurst však chutí dobre aj doma a nie je to nič zložité. Veď aj jeho vznik, ktorý sa datuje do roku 1949, keď istá Herta Heuwer jednoducho skombinovala kečup a curry, bol v podstate dôsledkom náhody. Tieto ingrediencie dostala od britských vojakov a pridala ich ku klobáse. Keď sa táto kombinácia ukázala ako mimoriadne chutná a výživná, začala ju predávať na ulici. Rýchlo tak získala meno medzi robotníkmi, ktorí nanovo budovali vojnou zničené mesto.

Pixabay.com

 

Ideálny currywurst však nie je len kečupom s troškou curry korenia. Najlepšie chutí, keď vo veľkej panvici zmiešate paradajkový pretlak, chili, s nadrobno nasekanou cibuľkou, pridáte štipku cukru a čierneho korenia. Zmes nechajte prevrieť, často miešajte. Zatiaľ si na druhej panvici ogrilujte klobásku. Keď bude hotová, nakrájajte ju na krúžky, polejte omáčkou a vrch posypte curry korením a mletou paprikou. Hotovo!

Odporúčame