Legendárna pochúťka z Berlína: Pochutnajte si na currywurste, hotový je za pár minút

pixabay.com

#Miešanie kultúr, množstvo turistov a najmä jednoduchá a skvelá chuť. To urobilo z currywurstu celosvetový fenomén. Jeho korene však siahajú do Berlína, kde sa predáva najčastejšie. O čo ide? Klobáska, prípadne párok je obliata omáčkou, v ktorej je skombinovaný kečup a curry. Znie to banálne, keď k tomu však prihodíte pár hranoliek a atmosféru pouličného jedla nemeckého hlavného mesta, ide o niečo neopakovateľné.

Currywurst však chutí dobre aj doma a nie je to nič zložité. Veď aj jeho vznik, ktorý sa datuje do roku 1949, keď istá Herta Heuwer jednoducho skombinovala kečup a curry, bol v podstate dôsledkom náhody. Tieto ingrediencie dostala od britských vojakov a pridala ich ku klobáse. Keď sa táto kombinácia ukázala ako mimoriadne chutná a výživná, začala ju predávať na ulici. Rýchlo tak získala meno medzi robotníkmi, ktorí nanovo budovali vojnou zničené mesto.

Pixabay.com

 

Ideálny currywurst však nie je len kečupom s troškou curry korenia. Najlepšie chutí, keď vo veľkej panvici zmiešate paradajkový pretlak, chili, s nadrobno nasekanou cibuľkou, pridáte štipku cukru a čierneho korenia. Zmes nechajte prevrieť, často miešajte. Zatiaľ si na druhej panvici ogrilujte klobásku. Keď bude hotová, nakrájajte ju na krúžky, polejte omáčkou a vrch posypte curry korením a mletou paprikou. Hotovo!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

Nastavenia cookies na tejto webovej stránke sú nastavené na "Povoliť cookies" vám prehliadanie možné skúsenosti. Ak budete pokračovať na používanie tejto webovej stránky bez zmeny nastavenia cookies alebo kliknite na tlačidlo "Prijať" nižšie potom dávate súhlas k tomu.

Zavrieť