Košičania si môžu pochutnať na netypickej dobrote: Namiesto zmrzliny dostanete do kornútka TOTO!

Facebook

#Možno to nazvať stereotyp, že pri predstave kornútka si človek okamžite domyslí vychladený kopček zmrzliny. Nezáleží, či je to čokoládová, vanilková, jahodová alebo iná príchuť. Zmrzlina patrí snáď odveky k maškrtám, ktoré si s obľubou doprajú dospelí aj deti. Je to spôsob, ako nielen uspokojiť svoje chute na niečo sladké, ale v lete je to ideálny prostriedok aj na schladenie sa proti vysokým teplotám.


V Košicach však posunuli tento stereotyp s kornútkom na úplne inú úroveň. Namiesto zmrzliny vám totiž do kornútku nalejú polievku. Zakladatelia Soup Culture, ktorými sú Natalia a Sergij, ponúkajú zdravú formu rýchleho občerstvenia v podobe take away.

Plastové poháre vymenili za jedlé v tvare kornútku. Ten je vyrobený zo špeciálnych prísad a vďaka nezameniteľnej receptúre a technológii pečenia vydrží v ňom polievka až 24-hodín bez toho, aby sa kornútok rozmočil. Kornútky si vyrábajú majitelia priamo v prevádzke a tak máte istotu, že vždy budete jesť čerstvé.


Ich reštaurácia má každý deň na výber zo štyroch druhov polievok, pričom tri príchute sú stále tie isté a mení sa len štvrtá. K tradičným druhom je pridaná nejaká menej typická, ako napríklad mrkvovo-cviklová. V horúcich letných dňoch sa však môžete ochladiť špecialitou nazvanou Gazpacho. Ide o studenú polievku, ktorú vám nalejú do celozrnného pohárika.

Aj cena takejto zaujímavosti je viac, než priaznivá. Napríklad, za cviklovú polievku zaplatíte iba 2 eurá a 20 centov. Priplatíte si však za syrovú polievku, ktorej cena je tri eurá. Na záver treba dodať, že takúto maškrtku by ste nenašli nikde inde na Slovensku.

Ak však kráčate s dobou a chcete byť neustále trendy a pochváliť sa horúcou novinkou, možno vás presvedčí aj ďalší fakt a to ten, že polievku v jedlom kornútiku nájdete iba v troch krajinách na svete. Na Ukrajine, v Poľsku a teraz už aj na Slovensku. Tak čo, skúsili by ste?

Odporúčame