Famózny burger bez mäsa? Poradíme, ako na to! Je jednoduchý a chutí výborne

pixabay.com

#Pre ľudí, ktorí jedia mäso asi nič neprekoná chuť poriadne pripraveného mäsa v žemli. No na to, aby človek zažil chuťový orgazmus nemusí ani zďaleka jesť mäso. Vegeburger sa robí ľahko, je zdravý, keďže sa pečie v rúre namiesto vyprážania a ideálne pečivo s prílohami z neho robí úplnú gurmánsku špecialitu. Aj pre mäsožravcov.

Čo potrebujeme na cca 6 burgerov?

– jednu šálku nastrúhanej mrkvy
– trištvrte šálky uvareného pšena (jáhly)
– štvrť šálky slnečnicových jadierok
– štvrť šálky sezamu
– jedna menšia na jemno nakrájaná červená cibuľa
– štvrť šálky strúhanky
– tri lyžice olivového oleja
– tri lyžice múky
– jednu lyžicu sójovej omáčky
– pre dochutenie štipku sušeného alebo čerstvého zázvoru, koriander alebo petržlenovú vňať
– štipka čili, soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Môže sa zdať, že je toho celkom veľa, no tam sa práca v podstate končí. Stačí všetko poriadne zmiešať, vyrobiť masu a z nej vytvarovať burgre. Ak sa dobre nelepí, môžete pridať ešte trochu strúhanky, múky a oleja. Burgre pečieme pri dvesto stupňoch asi polhodinku, po 15 minútach ich otočte.

Čo do burgera?

To je samozrejme na vás. Odporúčame nepodceniť výber pečiva, ideálna je takzvaná brioška – maslová a hnedastá žemľa, ktorú jemne opečieme s maslom na panvici. Bude chrumkavá a zároveň nepotlačí chuť vášho vegeburgera. Ak nie ste vegánmi, ale vegetariánmi, odporúčame čedar alebo aj syr s modrou plesňou. Trošku šalátu, kyslej uhorky, prípadne paradajková salsa tiež určite nič nepokazí.

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close