Famózny burger bez mäsa? Poradíme, ako na to! Je jednoduchý a chutí výborne

pixabay.com

#Pre ľudí, ktorí jedia mäso asi nič neprekoná chuť poriadne pripraveného mäsa v žemli. No na to, aby človek zažil chuťový orgazmus nemusí ani zďaleka jesť mäso. Vegeburger sa robí ľahko, je zdravý, keďže sa pečie v rúre namiesto vyprážania a ideálne pečivo s prílohami z neho robí úplnú gurmánsku špecialitu. Aj pre mäsožravcov.

Čo potrebujeme na cca 6 burgerov?

– jednu šálku nastrúhanej mrkvy
– trištvrte šálky uvareného pšena (jáhly)
– štvrť šálky slnečnicových jadierok
– štvrť šálky sezamu
– jedna menšia na jemno nakrájaná červená cibuľa
– štvrť šálky strúhanky
– tri lyžice olivového oleja
– tri lyžice múky
– jednu lyžicu sójovej omáčky
– pre dochutenie štipku sušeného alebo čerstvého zázvoru, koriander alebo petržlenovú vňať
– štipka čili, soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

Môže sa zdať, že je toho celkom veľa, no tam sa práca v podstate končí. Stačí všetko poriadne zmiešať, vyrobiť masu a z nej vytvarovať burgre. Ak sa dobre nelepí, môžete pridať ešte trochu strúhanky, múky a oleja. Burgre pečieme pri dvesto stupňoch asi polhodinku, po 15 minútach ich otočte.

https://www.instagram.com/p/BHuYxrEjPtb/

Čo do burgera?

To je samozrejme na vás. Odporúčame nepodceniť výber pečiva, ideálna je takzvaná brioška – maslová a hnedastá žemľa, ktorú jemne opečieme s maslom na panvici. Bude chrumkavá a zároveň nepotlačí chuť vášho vegeburgera. Ak nie ste vegánmi, ale vegetariánmi, odporúčame čedar alebo aj syr s modrou plesňou. Trošku šalátu, kyslej uhorky, prípadne paradajková salsa tiež určite nič nepokazí.

Odporúčame