#O burgri sme si už písali ako o pochúťke, ktorá si získala chuťové poháriky ľudí takmer každej vekovej kategórie. Rýchla príprava, vcelku rýchle zjedenie a príťažlivý výzor tohto jedla patria k prednostiam burgru.
Burgerboom: Luxusne naložená žemľa, z týchto foto vám potečú slinky
Dnes sme si pre vás pripravili článok s receptom na prípravu tejto obľúbenej pochúťky. Vďaka videonávodu zvládne pripraviť túto dobrotu takmer každý. Navyše, vo videu nájdete aj podrobný návod na prípravu hotdogu, ktorý s tým „slovenským“ nebude mať nič spoločné.
Plátky slaninky si dáme opražiť na oleji a po vytiahnutí pokrájame na drobné kúsky. Zmiešame s krémovým syrom, jarnou cibuľkovou a nastrúhaným syrom. Z mletého mäsa si vyformujeme misky, do ktorých pripravenú zmes vložíme a následne mäso v rukách spracujeme na placku. Osolíme, okoreníme a pečieme z oboch strán. V závere dáme navrch jednej strany plátok syru. Takto pripravené mäso vložíme medzi žemľu. Pridáme kyslé uhorky, koliesko cibuľky, list z hlávkového šalátu a podľa chuti kečup, horčicu alebo majonézu. Podávame s domácimi hranolčekmi.
Ak sa rozhodnete pripraviť tento recept, použite pod fotkou #jemshashtagom. Dobrú chuť!
Zdieľať na